Ioan Barbu prin Catalunia


La invitaţia domnului Eduard Rovira Gual, „ilustrissimo alcalde de Torredembarra”, am participat la Gala Laureaţilor de Jurnalism, prima ceremonie din acest an a celei de-a XVII-a ediţii a premiilor de cultură „Villa de Toredembarra”.
Se vede treaba că, după multe deliberări, premiul cel mare, în valoare de 6.000 de euro, plus o lună de vacanţă în itinerariul REPSOL – sponsorul Galei a fost acordat ziaristei italiene TIZIANA TROTTA, pentru reportajul „Napole, capitala Mediteranei”. Mulţumind juriului pentru înalta distincţie jurnalistică, Tiziana a ţinut să precizeze că, napolitană fiind, încărcătura emoţională, care a mişcat sufletele lumii întregi, se datorează dorinţei sale de a prezenta „…un Napole cultural, artistic şi istoric, metropolă importantă în areea Mediteranei şi nu o cloacă de mafioţi şi traficanţi de droguri, cum gândeşte lumea”. Impresionat de cariera şi traiectoria jurnalistică a Tizianei, care a făcut înconjurul lumii în căutarea celor mai importante teme de reportaj, vizitând şi România de câteva ori, Nenea Ioan Barbu i-a conferit „Diploma de fidelitate” a ziarului „Curierul de Vâlcea”, precizându-i că se simte onorat să o invite, oficial, la marea sărbătoare vâlceană „Zilele Râmnicului”, ce va avea loc în a doua jumătate a lunii mai 2016.
În fotografia alăturată, marea galardonadă Tiziana Trotta, „la adăpost” între scriitorul Ioan Barbu şi Eduard Rovira Gual, primarul Torredembarrei.
Iuri DUŢĂ