O zi tristă. Pe 19 iunie, ALEXANDRU PAROLEA-MOGA AR FI ÎMPLINIT 71 DE ANI. Nu mai este printre noi!


Dumnezeu l-a chemat mai repede la El, dar noi (și suntem convinși că și mulți alți oameni care l-au cunoscut) nu îl uităm pe Alexandru Parolea-Moga. Jurnalist onest (absolvent al Facultății de Jurnalism), prolific scriitor și, ne mândrim noi, prieten al ziarului „Curierul de Vâlcea”, Alexandru Parolea-Moga a trecut la cele veșnice în ziua de vineri, 1 noiembrie 2019, de Ziua Eroilor, tocmai când în țară și peste hotare se făcea pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Era suferind, dar și trist și supărat din pricina unui proces nemilos. Toate acestea i-au adus mult prea grăbita plecare dintre noi. Se întâmpla într-o dimineață de toamnă, pe 1 noiembrie 2019, la ora 6 și 15 minute, în Spitalul Municipal din Curtea de Argeș.
Prima carte (și apoi altele și altele) i-a apărut în anul 2003, la Editura „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, într-o colecție a editurii. Cartea sa se numea „Pelerin prin Elada”, fiind dedicată – îl cităm: „…soţiei, Lenuş, copiilor şi nepoţilor, izvorul sănătăţii mele spirituale”. Iată cum își începea Cuvântul înainte, scris cu mare cinste pentru autor, Înaltul Ierarh de-atunci al Episcopiei Râmnicului, Preasfințitul Părinte Gherasim: „Jurnalistul Alex Parolea-Moga este o personalitate cu aleasă cultură şi binecunoscut în lumea ostenitorilor de condei, dar şi un neobosit drumeţ, dornic de a cunoaşte lumea la ea acasă. În lucrarea de faţă, o călătorie de vis, râvnită de oricine – în Grecia zeilor de ieri şi a ortodoxiei de astăzi – autorul se destăinuie astfel cititorului: «O realitate punctată de comuniune şi mărturie m-a obligat să privesc adânc, atent şi neîndoielnic la existenţa efemeră a omului în Univers şi a mea, ca muritor”.
Duminică, 19 iunie 2022, ar fi împlinit 71 de ani. Plângem și aprindem o lumânare.
Dumnezeu să aibă grijă de sufletul pe care Alexandru Parolea-Moga l-a avut vremelnic, iar noi, cei care tot vremelnic ne aflăm aici, pe Pământ, să nu îl uităm!