NU VIN DELOC VEȘTI BUNE: Alți trei vâlceni infectați cu Coronavirus și-au pierdut viețile!


Miercuri seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au transmis un nou buletin de presă referitor la evoluția epidemiei de Coronavirus în județul nostru. Data de 24 martie 2021 a fost una dintre cele mai nefaste pentru Vâlcea și locuitorii ei încă de la declanșarea pandemiei de Coronavirus. În doar 24 de ore (de marți, ora 10.00, până miercuri, la aceeași oră), în Vâlcea au fost confirmate 122 de noi cazuri de persoane infectate cu Coronavirus. Și mai sumbră a fost informația că alte trei persoane din județul nostru și-au pierdut viețile din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu Coronavirus, după ce, și în ziua anterioară, pe 23 martie, fuseseră anunțate tot trei decese în decurs de 24 de ore!

Peste 200 de vâlceni se află internați în spital. 16 sunt în stare gravă!

Potrivit datelor prezentate de DSP, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 13.691 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 241 decese. La nivelul zilei de miercuri, în unitățile sanitare dedicate din județul nostru se aflau internate 220 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 26 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 178 – cu forme medii, 16 – erau internate în secția ATI.
Tot miercuri, în Vâlcea erau active 16 focare de SARS-CoV-2. Acestea se manifestau în centre rezidențiale, la agenți economici, în unități de învățământ, într-o unitate sanitară, dar și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de aproape 7.900 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

Mesajul DSP pentru locuitorii județului nostru

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 din ultima perioadă, vă informăm că începând cu data de 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Verificările sunt efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte. Acestea sunt formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
În context, este de reamintit faptul că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Posting....