„Nu am ce să le reproșez celor doi polițiști”


• declară comisarul șef, Nicolae Sărdărescu, referindu-se la intervenția celor doi angajați ai IPJ Vâlcea, aflați de față la sinuciderea judecătorului Marina

Presa centrală a criticat dur intervenția celor doi polițiști vâlceni, aflați pe acoperișul Bl. S2, din zona Ostroveni, chiar în momentul sinuciderii judecătorului Emil Marina. Ca o replică, comisarul șef IPJ Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, susține că nu are nimic să le reproșeze celor doi angajați ai Poliției vâlcene: „Nu am ce să le reproșez. Nu existau toate informațiile necesare și nici timp să reacțio­neze. Polițiștii au urcat pe bloc, au văzut o persoană bine îmbrăcată (nu au recunoscut-o inițial) care se plimba și fuma. Când au întrebat-o ce face, aceasta s-a întors, a scos un hohot de râs, dar nu unul obișnuit, iar în două secunde s-a întors cu spatele și s-a aruncat în gol. Nimeni nu știa că acea per­soană care se plimbă pe acoperiș, fumează, are de gând să se arunce. Repet: nu existau informații suficiente și nici timp necesar unei intervenții”.
Șeful Poliției vâlcene declară că, în mod normal, într-un astfel de caz, se obțin informații, apoi este solicitată intervenția unui psiholog, a membrilor familiei și a unui echipaj ISU.