Noaptea europeană a muzeelor la Vâlcea


• Sute de vâlceni au vizitat muzeele deschise în noaptea de 14 spre 15 mai, cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a „Nopţii europene a muzeelor”, manifestare plasată sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, UNESCO şi ICOM, la care au participat toate ţările membre ale Consiliului Europei

Muzeele vâlcene şi-au deschis porţile, sâmbătă, la ora 17.00 şi majoritatea acestora au fost deschise pe parcursul întregii nopţi. Iubitorii de istorie şi artă au profitat de Noaptea Muzeelor, pentru a vizita expoziţiile deschise la Muzeul de Istorie a Judeţului Vâlcea, Muzeul de Artă „Casa Simian”, Complexul Muzeal Măldăreşti şi Casa memorială „Anton Pann”. Pe lângă expoziţiile de bază, vizitatorii au mai putut vedea şi expoziţia temporară “Repere ale spiritualității româneşti. Biserici cu pictură murală exterioară din Oltenia (sec. XVIII-XIX)”. Expoziţia conţine o serie de piese de artă religioasă din colecţiile muzeului, însoțite de fotografii şi materiale video care reflectă aspecte din tradiţiile şi viaţa cotidiană din Oltenia.

„Manifestarea a asigurat intrarea gratuită la colecţiile muzeale din judeţul Vâlcea, pentru a permite publicului descoperirea şi conştientizarea valorilor culturale, precum şi creşterea accesului la cultură, prin deschiderea porţilor”, a spus Florin Epure, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Vâlcea.