Nicolae Sofianu va deschide, la începutul lunii aprilie, Singurul spital privat de recuperare care deţine secţii de medicină internă şi laboratoare medicale!


Unul dintre vâlcenii din „Top 300” nu a uitat că este dator faţă de comunitatea vâlceană şi că trebuie să lase ceva în urma sa. Nicolae Sofianu a ridicat cu for­ţe proprii un muzeu, o biserică şi este pe cale să finalizeze un spital. „Atunci când vor fi gata spitalul de pe bulevardul Dem Rădulescu şi şcoala amplasată în fostul sediu al Registrului Comerţului, consider că mi-am făcut datoria faţă de Râmnic”, afirmă Sofianu.

 

Camere pentru bolnavi de 4 stele

 

L-am găsit zilele trecute pe omul de afaceri în mijlocul lucrărilor de amenajare a spitalului din sudul Râmnicului, ampla­sat pe bulevardul Dem Rădulescu. Sofi­anu a cheltuit mulţi bani şi energie pentru a ridica acest aşezământ medical, o pre­­­mi­eră în Vâlcea şi-n zona Oltenia. Spi­ta­lul privat va avea o capacitate de 102 locuri, camerele având două paturi şi condiţii de hotel (4 stele). „În puţine spi­tale din ţară poţi avea aer condiţionat, te­levizor, baie şi buton de alarmare a asis­tentelor în camere. Am vrut ca totul să fie la cele mai înalte standarde”, declară Nicolae Sofianu.

 

Se deschide pe 1 aprilie

 

Vă întrebaţi, probabil, cum aţi putea beneficia de serviciile de excepţie ale acestei unităţi spitaliceşti. Simplu: prin Ca­sa de Sănătate. Dacă lucrurile se vor derula conform dorinţelor lui Sofianu, spitalul va fi deschis publicului în data de 1 aprilie. Când l-am întrebat de costul ri­di­cării acestui edificiu, Nicolae Sofianu a fost discret, afişând un zâmbet în colţul gurii: „Mult! Dar vreau să ajut comuni­ta­tea, vreau să avem servicii la stan­darde europene în oraşul nostru”.

 

Singurul ecograf din Olteania care poate determina cancerul la tiroidă şi fibromul la ficat

 

În cadrul spitalului de pe Dem Ră­­dulescu vor funcţiona mai multe secţii, printre care Boli interne, Neurologie, Eco­grafie, Radiologie, Cardiologie, Orto­pedie, dar şi un laborator ultramodern de analize medicale. „Vom dota secţia de ecografie cu un aparat unic în sudul ţării, în zona Oltenia. Acesta va putea deter­mina cancerul la tiroidă şi fibromul la ficat”, afirmă Sofianu. Mai trebuie spus că baza de tratament a noii unități medicale are nu mai puțin de 1.500 mp!

 

Nume importante în fruntea secţiilor

 

O echipă bine pregătită şi apreciată de medici va deservi secţiile de la acest nou spital, sun comanda administra­to­rului Oane Dinescu şi a directorului medi­cal – dr. Trelea. Şefi de secţie vor fi dr. Alina Stoica, dr. Popa, cardiologul Laura Popescu, neurologul Croitoru, Aiten Di­nes­cu – Radiologie, dr. Ciucă – şef labo­rator analize medicale, dr. Nicolae – Or­topoedie. La secţia de cardiologie va veni, de două ori pe săptămână, bine­cu­nos­cutul dr. Adrian Tase de la Bucureşti. Edificiul clădit de Nicolae Sofianu va fi singurul spital privat de recuperare care are şi secţii de medicină internă şi labo­ratoare medicale. „Putem acoperi toate bolile esenţiale ale omului, deci ne adre­săm unui mare segment de populaţie”, afirmă Sofianu.

 

Şcoală de asistente cu studii superioare

 

Fiind un om care gândește și în viitor, Sofianu a insistat pentru latura educațio­­nală a noului spital. Astfel, a fost încheiat un acord cu Facultatea de medicină a Universității din de la Pitești pentru o şcoa­lă de asistente cu studii superioare. Domeniul de calificare va fi recuperarea medicală. De asemenea, un acord cu Uni­versitatea Bucureşti privește imple­­men­tarea de dispozitive medicale de re­cuperare. Mai precizăm că întregul edifi­ciu are o suprafaţă de 9.000 mp şi va fi deservit, din luna iunie, de o piscină cu apă sărată şi dulce.