Medalion literar aniversar, la Biblioteca Județeană


• evenimentul are loc în cinstea scriitorului Ilorian Păunoiu, care împlinește jumătate de veac de viață

Astăzi, 14 decembrie, cu înce­pere de la ora 17.30, iubitorii de cultură, și nu numai, sunt invitați la un eveniment cu totul deosebit. Sala de conferințe a Bibliotecii Ju­de­țene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda me­d­a­lionului literar aniversar „Ilorian Păunoiu – 50”, prilejuit de marca­rea unui frumos prag de vârstă din viața cunoscutului scriitor vâlcean. În context, va fi lansată ultima lucrare a autorului, intitulată „Unde-s iubirile de ieri”.

Programul manifestării

În deschiderea medalionului aniversar, vor susține alocuțiuni Remus Grigorescu – directorul Bibliotecii Județene „Antim Ivirea­nul” și Alexandru Popescu Mihă­ești – președintele Forumului Cul­tu­ral al Râmnicului. Cuvântul de binecu­vân­tare va fi rostit de Emi­lian Lo­vișteanul – episcop vicar. Va urma un film documentar despre viața și opera scriitorului, realizat chiar de către bibliotecarii vâlceni. Din pro­gram mai face parte lan­sarea de carte mai sus-amintită, „Unde-s iubirile de ieri”, alături de un recital din versurile lui Ilorian Păunoiu. Acest moment se va desfășura cu sprijinul actorilor Lidia Stratulat și Cristian Alexan­drescu de la Teatrul „Anton Pann”. La final, este programat un moment muzical, susținut de violonistul Ionuț Puia și formația „Altamira”, aceasta din urmă fiind chiar trupa aniversatului de astăzi.
„Am crezut tot timpul în visele mele și am realizat că scrierea vi­sului funcționează, ajută la împli­ni­rea lui. E atât de plăcut când reci­tești un vis și urmărești etapele prin care se realizează! Capeți o mare încredere în tine și o claritate a sco­purilor cum nu ai mai avut înainte”, sună un cuvânt, de învățătură am putea spune, al scriitorului Ilorian Păunoiu.