Meci de trei puncte pentru SCM Râmnicu Vâlcea


Marți, 25 februarie, cu începere de la ora 18.00, SCM Râmnicu Vâlcea va susține un nou meci în Liga Florilor de handbal feminin. Oaspetele jucătoarelor pregătite de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu vor fi ardelencele de la Club Sportiv Universitar Cluj-Napoca. Pentru echipa noastră, acest meci vine după o perioadă foarte dificilă, cu trei jocuri susținute în deplasare, toate în compania unor echipe destul de incomode. Pe 15 februarie, SCM Râmnicu Vâlcea a evoluat la Cisnădie, în cadrul etapei a XVI-a din campionatul intern, partidă la finalul căreia, din păcate, fetele noastre au trebuit să se recunoască învinse (Măgura a câștigat cu 25-22). Au urmat însă două jocuri cu rezultate mult mai bune. Pe 18 februarie, echipa noastră a reușit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României, după o victorie foarte importantă (și concludentă) obținută pe terenul Gloriei Bistrița, una dintre cele mai puternice formații din campionatul intern. În acel joc, echipa susținută de Primăria Râmnicu Vâlcea și de Consiliul Județean Vâlcea s-a impus cu scorul 27-21. Sâmbăta trecută, pe 22 februarie, SCM Râmnicu Vâlcea a bifat un alt rezultat pozitiv, în deplasare. Într-o partidă susținută pe terenul echipei slovene Krim Ljubljana, contând pentru etapa a patra din cadrul grupelor principale ale Ligii Campionilor, elevele lui Florentin Pera au obținut un rezultat de egalitate (scor 28-28). În urma acestei remize, SCM Râmnicu Vâlcea este ca și calificată în sferturile de finală ale celei mai titrate competiții inter-cluburi din handbalul feminin european.

Urmează trei meciuri consecutive pe teren propriu

Întâlnirea de marți de pe teren propriu contra clujencelor de la CSU vine numai bine pentru municipale. Fetele noastre aveau nevoie de un adversar mai lejer după meciurile dificile din ultima perioadă, dar și de o partidă pe teren propriu, în fața propriilor suporteri, fără dificultățile inerente oricărui joc disputat în deplasare. SCM Râmnicu Vâlcea nu ar trebui să aibă probleme în fața unui adversar mai modest, precum CSU Cluj-Napoca. Oaspetele vâlcencelor ocupă penultimul loc în clasamentul întrecerii naționale, având numai șase puncte (adică două victorii) după cele cincisprezece partide în care au evoluat. De partea cealaltă, cum se cunoaște, SCM Râmnicu Vâlcea este liderul campionatului, cu 37 de puncte acumulate tot după cincisprezece meciuri disputate (douăsprezece victorii, o remiză și două înfrângeri). În eventualitatea destul de probabilă în care echipa noastră se va impune în fața grupării din Cluj-Napoca, SCM se va distanța din nou la trei puncte în fața rivalei pentru câștigarea titlului de campioană, CSM București. E adevărat, situația este probabilă a se întâmpla și prin prisma faptului că gruparea din Capitală a solicitat amânarea partidei pe care trebuia să o dispute în cadrul rundei a XVII-a, pe terenul echipei AHCM Slobozia, tocmai pentru data de 29 aprilie. În această situație, SCM Râmnicu Vâlcea se va distanța, cel mai probabil, la trei puncte în fața bucureștencelor, dar va avea și un joc mai mult disputat.
După meciul contra celor de la CSU Cluj-Napoca, pentru SCM Râmnicu Vâlcea vor urma alte două partide pe teren propriu. Sâmbătă, de la ora 15.00, jucătoarele noastre vor primi vizita suedezelor de IK Savehof, într-un meci care va conta pentru etapa a cincea din Grupa a II-a principală a Ligii Campionilor. Miercuri, 4 martie, cu începere de la ora 17.00, în cadrul etapei a XIX-a din Liga Florilor, campioanele României vor primi vizita craiovencelor de la SCM, în derby-ul Olteniei la handbal feminin.
După aceste trei jocuri consecutive pe teren propriu, pentru SCM Râmnicu Vâlcea vor urma două deplasări teribile. Pe 7 martie, handbalistele vor evolua în deplasare, în fief-ul campioanei Europei, ETO Gyor din Ungaria, în partida contând pentru ultima etapă a Grupei a II-a principală din Liga Campionilor. Pe 11 martie, în cadrul etapei a XVIII-a din Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se vor întâlni, în Sala Polivalentă din Capitală, în derby-ul întrecerii interne, de rezultatul acestui joc putând să depindă destinația spre care va merge viitorul titlu de campioană națională!

Rezultate parțiale din etapa a XVII-a

SCM Gloria Buzău – Rapid București 27-24
HC Zalău – Gloria Bistrița-Năsăud 25-23
HC Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie 30-24
Minaur Baia Mare – SCM Craiova 25-17
CSM Slatina a stat
Din această etapă a a XVII-a au mai rămas de disputat, după cum ați putut afla și din rândurile de mai sus, întâlnirile dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSU Cluj-Napoca (programată pentru marți, 25 februarie, cu începere de la ora 18.00) și AHCM Slobozia și CSM București (programată pentru miercuri, 29 aprilie).