Mateescu și-a promovat stațiunea și în fața qatarezilor


Banca de dezvoltare a Statului Qatar a organizat, în parteneriat cu AcceleRO și Camera de Comerț și Industrie a României, în perioada 30 – 31 octombrie, la București, o misiune economică al cărei obiectiv a fost crearea de noi oportunități de afaceri între Qatar și România și, implicit, intensi­ficarea schimburilor comerciale dintre cele două țări.
Delegația qatareză a fost alcătuită din oameni de afaceri din domenii precum: medicină, mase plastice, petrol și gaze, echipa­mente electrice sau metalurgie. De asemenea, din delegație au făcut parte și reprezentanți ai Qatar Development Bank.
Deschiderea evenimentului a avut loc în data de 30 octombrie a.c., în prezența E.S. domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasadorul Statului Qatar în România, și a domnului Abdulaziz Nasser Al Khalifa, CEO al Qatar Development Bank.
Pe parcursul celor două zile ale misiunii economice au avut loc sesiuni de discuții business to business la care au participat peste 60 de companii românești.
Unul dintre invitați a fost și edilul liberal din Băile Govora: „Ca invitat, am avut ocazia de a prezenta oportunitățile de afaceri pe care le oferă localitatea noastră. M-am rezumat la a le transmite să vină și să se convingă singuri dacă Băile Govora sunt sau nu o șansă de profit. Am avut surpriza ca, la finele săptămânii trecute, să primesc vizita nu numai a șefului camerei româno-qatareze dar și a ambasadorului Ucrainei la București. Am făcut un scurt tur al localității și am organizat și o întâlnire cu mediul privat de turism de pe urma căreia spun că sunt optimist pentru viitor!”