Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2021

Mandate de executare pentru trupa de milioane a Drăgăşaniului


mascati_politieÎn data de 25 octombrie a.c., Poliţia municipiului Drăgăşani a primit, spre executare 4 mandate de arestare preventivă, emise de către Tribunalul Olt, privind pe B. Mihai, B. Mihai, B. Bedu şi B. Eugen, toţi din municipiul Drăgăşani.

Astfel, la nivelul Poliţiei municipiului Drăgăşani, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului de Intervenţie Rapidă a fost organizată o acţiune pentru punerea în aplicare deîndată a mandatelor de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a 4 dintre principalii suspecţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală cu consecinţe grave. Suspecţii au fost identificaţi şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Olt. Prejudiciul cauzat de grupul infracţional este estimat la peste 10.000.000 de euro.

Vineri dimineaţă, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împreună cu procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, au destructurat un grup infracţional organizat, format din 28 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală. Suportul operativ al acţiunii a fost asigurat de ofiţeri ai Serviciului de Investigarea Fraudelor Olt şi al luptătorilor din cadrul Serviciului de Protecţie şi Intervenţie Rapidă Olt şi Brigăzii Mobile de Jandarmi Olt, iar suportul informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii. În cadrul acţiunii sunt efectuate 12 percheziţii, pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea la domiciliile suspecţilor şi la sediile unor societăţi comerciale, administrate de aceştia.

În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi că au obţinut beneficii financiare importante, prin utilizarea a 20 de societăţi comerciale, destinate efectuării unor operaţiuni ilegale cu produse petroliere, zahăr şi ulei.

În acest sens, suspecţii au derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus şi comercializat pe teritoriul României, fără a plăti taxele şi impozitele aferente datorate. În acest scop, membrii grupului au întocmit documente false, care sa ateste ca mărfurile au fost, fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către alte societăţi comerciale, aflate în gestionarea altor membrii ai aceleiaşi grupări.

Procedând în acelaşi mod, aceştia au mai efectuat şi alte operaţiuni comerciale, cu ulei de floarea soarelui şi zahăr, pentru care în mod fictiv, atestau că erau exportate, deşi, în realitate, acestea erau procesate şi ulterior comercializate în supermarket-uri din România.

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetărilor înscrisuri şi evidenţe contabile, suma de 170.000 de lei, aproximativ 1,5 kilograme de bijuterii din aur, cinci arme de vânătoare cu glonţ şi trei pistoale cu bile. De asemenea, au mai fost identificate, în vederea aplicării sechestrului asigurător autoturisme de lux în valoare de peste 2.000.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized