„Lunea neagră” pe șoselele din Vâlcea


• două accidente rutiere, produse ca urmare a neatenției șoferilor, soldate cu victime
În prima zi a acestei săptămâni, în jurul orei 09.45, un bărbat de 39 ani, din comuna Gepiu, judeţul Bihor, a condus o autoutilitară pe DN 7, din direcţia Sibiu spre Piteşti şi la km. 179+120 m a lovit din spate un autoturism care circula în faţa sa, fiind condus de o tânără de 25 ani, din oraşul Călimăneşti. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto – diagnostic „politraumatism prin accident rutier, fractură parietală stânga”. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative şi le-a fost recoltată câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În aceeași zi, un bărbat de 53 ani, din Rm. Vâlcea, a condus un autoturism pe str. Copăcelu, iar la km 190 + 760m, la punerea în mişcare de pe loc, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un cetățean de 38 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului dintre cele două vehicule, un autoturism a fost proiectat într-un alt autoturism neînmatriculat, oprit pe partea stângă a drumului. Ca urmare a accidentului, a rezultat vătămarea corporală a ambelor persoane. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cu mașina, direct în stâlp
Luni, o femeie de 30 ani, din comuna Mihăeşti, a condus un autovehicul pe DN 64 din direcţia Băbeni – Rm. Vâlcea şi la km 101+500 m, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public din partea dreaptă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto, diagnostic TCC acut şi traumatism toraco-abdominal. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultat negativ.

Cu cărbuni și lemne la drum, fără acte

La data de 20 octombrie, poliţiştii au oprit pentru control pe DN 67 Buneşti o autoutilitară în timp ce transporta cărbuni fără a deţine documente prevăzute de lege. S-a procedat la sancţionarea conducătorului auto conform Legii12/1990 şi ridicarea în vederea confiscării a unei cantităţi de 600 kg cărbune. Tot luni, la ora 19.45, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DN 67 – Horezu, de către un bărbat de 49 ani, din comuna Godineşti, Gorj. Acesta transporta 2 mc material lemnos, esenţă fag şi stejar, iar la control acesta a prezentat aviz de însoţire comple­tat necorespunzător. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a șoferului , în baza art. 19, alin.1, lit. n din Legea 171/2010 şi confiscarea materialului lemnos transportat de acesta, material ce a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Romani.