Locuitorii din Măciuca au sărbătorit ziua comunei: Muzică populară şi uşoară, meci de fotbal şi foc de artificii


Liberalul Dan Nitu a iniţiat, în urmă cu câţiva ani, Ziua comunei Măciuca, care are loc de Sf. Maria. Ediţia din acest an a fost, joia trecută, prilej de sărbătoare pentru măciuceni şi invitaţii din tot judeţul. Programul pregătit de primarul Nicolae Văduva şi susţinut de compania Damila a cuprins cinstirea unui erou al comunei, concertul de muzică populară de pe scena amenajată în târgul comunal, dar şi câteva recitaluri de muzică disco şi house. Nu a fost omisă nici partea sportivă, echipa Damila-CSM învingând, într-un meci amical, cu 4-0 CS Vişina Nouă.

Aşa cum arătam, sărbătoarea a debutat dimineaţă, în târgul săptămânal strângându-se sute de localnici, fii ai satului şi invitaţi. Programul artistic a fost asigurat de formaţia „Galaţi”, „Rapsodia vâlceană”, dar şi soliştii Cristina Udrea, Alin Pavelescu, Mioara Raica, Luminiţa Tănasie, Rodica Mitran, Marcela Fota, Maria Ghinea. „Deşi este o perioadă grea, cu ajutorul unor sponsorizări şi cu eforturi proprii, am reuşit să organizăm evenimentul şi sperăm că ne-am ridicat şi de această dată la nivelul aşteptărilor locuitorilor din comună. Un alt aspect pe care vreau să-l menţionez este buna colaborare cu edilii altor comune, pe care îi vedeţi prezenţi la acest eveniment, chiar dacă de Sf. Maria au fost în sărbătoare şi alte localităţi. Este vorba despre comuna Valea Mare, Lăpuşata, Lădeşti, Şuşani, Galicea, ai căror primari ne-au onorat cu prezenţa. Cu siguranţă, până la următoarea ediţie, se va finaliza şi proiectul de amenajare a târgului. În încheiere, aş vrea să mulţumesc tuturor oficialităţilor şi parlamentarilor care au onorat invitaţia noastră şi au fost alături de noi în această zi specială”, a declarat primarul Nicolae Văduva.

Pe lângă evocarea unui erou local și deschiderea unei expoziții de pictură (realizată de elevii din comună), evenimente derulate-n sediul Primăriei, în târgul comunal s-a derulat şi-un concert de muzică disco şi house. Pe scenă au urcat Deep Central, Amna şi DJ Răzvan Robe, iar tinerii din localitate au participat la o discotecă în aer liber. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, o premieră pentru localnici.