LA VÂLCEA SE MOARE… DE COVID!


Cele mai recente date transmise de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, prima zi a lunii octombrie, arată că și județul nostru se înscrie tot mai des pe lista celor care raportează decese provocate de infecțiile cu Coronavirus. Potrivit informațiilor ce ne-au fost puse la dispoziție de către angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate peste 18.300 de cazuri de persoane infectate cu Coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 616 decese, acesta fatidic «indicator» crescând cu cinci cazuri în decursul perioadei 27 septembrie – 1 octombrie 2021.

Șase focare de COVID sunt active în Vâlcea

În prezent, în unitățile sanitare din județul nostru, se află internate 189 de persoane infectate cu Coronavirus. În Vâlcea există șase focare de SARS-CoV-2, acestea fiind înregistrate la agenți economici, dar si în cadrul unor unități sanitare.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la data de 1 octombrie 2021, au fost realizate 64.741 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 52.600 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 117.341 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, 641 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 720 de persoane se află în izolare la domiciliu”, ne-a anunțat angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Posting....