La mulţi ani, Vasile Muraru!


 La Biblioteca „Antim Ivireanul” Vâlcea a avut loc joi, 6 noiembrie 2014, o emoţionantă întâlnire cu actorul român de comedie Vasile Muraru. Vâlcenii prezenţi au avut ocazia să discute, să împărtăşească impresii despre teatru şi film şi să descopere modestia care îl caracterizează pe marele actor. „Sfaturile primite încerc să le dau mai departe copiilor mei. Să se uite în jur şi să înveţe de la cei mari. Să citească, să discearnă între modelele pe care le au” susţinea Vasile Muraru.
Născut în 1956, Vasile Muraru este unul dintre actorii celebri ai comediei romaneşti, iar cuplul artistic pe care l-a format alături de Nae Lăzarescu, a fost de-a lungul anilor în topul preferinţelor publicului autohton. Vasile Muraru a ales Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, unde lucrează şi în prezent, pentru că aici e aproape de oameni, aici poate vorbi deschis despre problemele pe care aceştia le au, aici poate spune adevărul în faţă.
De oraşul nostru îl leagă prietenia şi admiraţia pe care a avut-o pentru marele actor vâlcean Dem Radulescu, la clasa căruia a studiat în timpul facultăţii, iar proba de admitere  a constat, printre altele, în redarea unui text de Anton Pann, un alt nume legat de spaţiul Vâlcii.
Vasile Muraru împlineşte 58 de ani pe 14 noiembrie, ocazie cu care a primit din partea Bibliotecii câteva cărţi, printre care opera scriitorului vâlcean Constantin Mateescu.