La capătul unui meci cu final desprins din filme horror, „Viperele albastre” s-au împiedicat la Braşov


• echipa noastră a condus cu 1-0, însă a trebuit să se recunoască învinsă, gazdele impunându-se cu 3-2
• fotbaliştii şi spectatorii au trăit pe viu explozia fabricii de pâine din imediata apropiere a stadionului, soldată cu un mort şi cinci răniţi

Joi seara, în derby-ul etapei a XII-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, FC Braşov şi CSM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit pe stadionul „Tineretului” de sub Tâmpa. Vâlcea venea cu un moral foarte bun înaintea acestui joc, având la activ nu mai puţin de zece partide fără înfrângere. În plus, echipa noastră ocupa şi o poziţie excelentă în clasament, aflându-se pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul UTA Bătrână Doamnă Arad. De partea cealaltă, chiar dacă nu au strălucit prea mult în această ediţie a ligii secunde, braşovenii aveau de partea lor experienţa unei echipe care până în urmă cu o jumătate de an evolua la nivelul primei ligi, plus avantajul propriului teren.

Primă repriză viu disputată, cu trei goluri marcate

Duelul echipelor pregătite de antrenorii Adrian Szabo (FC Braşov) şi Alexandru Pelici (CSM Râmnicu Vâlcea) a început în forţă, fără obişnuita perioadă de tatonare. După câteva incursiuni în avanposturi ale ambelor echipe, dintre care una, a oaspeţilor, soldată cu un balon ce a fost cu greu reţinut de portarul Fildan pe linia porţii, tabela de marcaj s-a modificat pentru prima oară. Minutul 13 s-a dovedit unul cu noroc pentru mijlocaşul ofensiv al echipei noastre Octavian „Bebe” Vasile. Jucătorul născut în Băile Olăneşti a fost găsit excelent, în interiorul careului advers, cu o centrare de colegul său Marius Tomozei. De la limita careului mic, Vasile (care este unul dintre cei mai scunzi jucători din lotul celor de la CSM) a reluat imparabil, cu capul, balonul spre poarta adversă. Mingea trimisă în forţă a făcut inutilă, dacă nu chiar imposibilă, intervenţia portarului gazdelor, Vâlcea instalându-se la conducerea ostilităţilor.
Peste numai trei minute, oaspeţii au noroc la o fază fixă desfăşurată în apropierea careului nostru şi reuşesc să restabilească egalitatea. Mingea trimisă cu capul de Hlinca loveşte bara laterală a buturilor apărate de Fildan, însă revine la tânărul Puţanu, care înscrie în poarta municipalilor, cu latul, de la numai unu-doi metri distanţă de poarta noastră. La mijlocul reprizei secunde, jocul a pierdut din intensitate, iar cele două echipe s-au mulţumit cu lupta „surdă” pentru controlul mijlocului terenului. În minutul 38, braşovenii reuşesc să iniţieze un contraatac de toată frumuseţea, care creează multă panică în defensiva noastră. Ajunşi în superioritate numerică, în apropierea careului nostru, ardelenii încearcă să îşi pună un om în postură ideală de a marca. Matei de la gazde încearcă să trimită mingea peste Ionuţ Stoica, însă acesta din urmă se înalţă şi încearcă să respingă în corner. Din păcate pentru CSM, intervenţia căpitanului nostru s-a soldat cu un autogol foarte spectaculos. Balonul reluat cu capul de Stoica s-a dus direct la colţul porţii apărate de Fildan, făcând imposibilă intervenţia goal-keeper-ului nostru, care şi aşa fusese prins pe picior greşit. Deşi au încercat să restabilească repede egalitatea, în puţinele minute rămase până la finalul primei reprize, braşovenii au fost cei care au intrat „la cabine” în avantaj.

Vâlcenii s-au străduit în repriza secundă şi puteau da lovitura pe final

De parcă nu era suficient autogolul din finalul primei reprize, actul secund a început cum nu se poate mai prost pentru municipali. La câteva minute trecute de la reluarea jocului, Portarul Fildan degajează slab balonul, acesta ajungând la adversari. Ene de la gazde șutează de la limita careului mare, iar balonul, deviat de un fundaș râmnicean, poposește în „ațele”porții noastre. Râmnicenii nu acuză șocul primirii acestui gol rapid și continuă să atace poarta gazdelor. Firțulescu a avut câteva șanse importante, irosite însă cu destulă lejeritate. Norocul și-a întors fața și spre echipa noastră, în minutul 68. Atunci, în urma unei centrări ideale expediate de Tomozei, Neagoe a fost omul potrivit la locul potrivit în interiorul careului advers. De la limita careului mic, acesta a reluat balonul cu capul, mingea ducându-se „ghiulea” în poarta brașovenilor. Partida a continuat în ritm destul de ridicat, ambele formații având posibilitatea, în ultimele 20 de minute ale întâlnirii, de a marca din nou. Mai aproape de reușită au fost însă râmnicenii, elevii lui Alexandru Pelici irosind cel puțin trei-patru șanse concrete de a-și trece în cont un gol care să le aducă punct sau puncte de la Brașov. Din păcate pentru echipa noastră, în aceste momente importante ale partidei, Vasile, Staicu și tânărul Marian Ion nu au izbutit să concretizeze șansele mari pe care le-au avut, partida încheindu-se cu scorul consemnat încă din minutul 68.
FC Brașov s-a impus cu scorul de 3-2, stegarii oprind astfel invincibilitatea municipalilor, care bifaseră zece partide consecutive fără înfrângere. În urma acestui eșec, CSM a pierdut trei poziții în clasamentul Seriei Vest, coborând pe locul cinci. În acest moment, echipa noastră are 22 de puncte acumulate, cu trei mai puțin față de liderul UTA Bătrâna Doamnă Arad.

Rezultatele etapei a XII-a

FC Brașov – CSM Râmnicu Vâlcea 3-2
FC Caransebeș – CS Mioveni 0-3
UTA B.D. Arad – Șoimii Pâncota 2-0
FCM Baia Mare – Olimpia Satu Mare 1-1
Metalul Reșița – Universitatea Cluj 0-1
Chindia Târgoviște – Unirea Tărlungeni 1-0
FC Bihor Oradea – Gaz Metan Mediaș 0-1