La Brezoi, dosar penal pentru infracțiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”


Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi s-a înregistrat, la data de 20.03.2020, un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție judiciară din cadrul Poliției orașului Călimănești.
În fapt, în cauză s-a reținut că numita D.E.E., deși cunoștea faptul că soțul său S.I. s-a aflat pe teritoriul Italiei, într-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, de unde a revenit la domiciliul comun în data de 09.03.2020, a ascuns această stare de fapt, nu a respectat măsurile de autoizolare la domiciliu și s-a deplasat în perioada 09.03.2020 – 20.03.2020 în diferite locuri publice, precum și la sediul unor instituții publice.
Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliție judiciară din cadrul Poliției orașului Călimănești sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”.
• Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi