INFORMAȚII ACTUALIZATE: crește numărul focarelor COVID în Vâlcea


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în data de 14 octombrie, 3.259 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județ se află internate 146 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 53 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 86 au forme medii și șapte sunt internate în secția ATI.
La momentul actual, în județ, sunt active 28 de focare SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea patru persoane confirmate pozitiv. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.915 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 19.909 de teste.
În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 111 decizii de izolare și 88 de decizii de carantină. În prezent, 880 de persoane sunt carantină la domiciliu sau la locația declarată și 641 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea