În prima etapă din returul Ligii Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus lejer la Brăila


Campioana țării, SCM Râmnicu Vâlcea, a început foarte bine returul Ligii Florilor MOL (așa cum a fost rebranduită competiția internă) de handbal feminin. Sportivele pregătite de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș-Barbu au evoluat, duminică, la orele prânzului, pe terenul unei formații destul de incomode când joacă în fața propriilor suporteri. Nu a fost însă și cazul partidei de duminică. HC Dunărea Brăila nu a putut face față ritmului alert impus de vâlcence și a cedat inițiativa încă din debutul partidei. Vâlcencele au avut constant șase-șapte goluri în fața adversarelor pe parcursul primei reprize. Mai mult, la pauza întâlnirii, campioanele aveau chiar opt goluri în fața brăilencelor (scor 18-10).
Cu meciul ca și rezolvat încă de prima jumătate a partidei, actul secund a fost unul în care vâlcencele au conservat scorul, dar mai ales energiile pentru dificila partidă de sâmbătă, din grupele principale ale Ligii Campionilor. Elevele lui Pera au mai apăsat pedala de accelerație doar când a fost nevoie pentru a nu oferi posibilitatea adversarelor să se apropie periculos de mult pe tabela de marcaj. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria pe deplin meritată a fetelor noastre, scor 31-25, victorie care le menține pe vâlcence în fruntea campionatului intern, „bară la bară” cu marile rivale de la CSM București.
Reamintim că sâmbătă, 25 ianuarie (cu începere de ora 15.00), SCM Râmnicu Vâlcea va disputa primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor. Atunci, în polivalentă, echipa noastră va primi vizita campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana.
Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea