Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 mai 2020

În perioada stării de urgență, specialiștii Romsilva au efectuat mii de controale


Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Romsilva a anunțat că, în perioada stării de urgență (începând cu 16 martie), specialiștii instituției au participat, alături de reprezentanți ai Poliției Române și Gărzilor Forestiere, la 3.741 de controale la circulația materialului lemnos. În urma acestor controale s-au constatat 76 de infracțiuni, 487 de contravenții silvice și s-au confiscat 841,18 metri cubi de lemn. Tot pe perioada stării de urgență, angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au efectuat 2.720 de controale de fond sau parțiale în fondul forestier administrat.
„În primele trei luni ale acestui acestui an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a efectuat, în fondul forestier administrat, 6.180 de controale de fond și parțiale. În urma controalelor efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului au fost constatate tăieri ilegale cu un volum cumulat de 6.538 metri cubi, în scădere cu 9,32% față de aceeași perioadă a anului trecut”, au transmis reprezentanții instituției prin același comunicat de presă.
În context mai este de amintit faptul că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internațional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate