În etapa intermediară din Seria Vest, un nou meci decisiv pentru municipali


• FC Caransebeş – CSM Râmnicu Vâlcea, astăzi, de la ora 15.00

Cele trei puncte câştigate în partida de sâmbătă în compania formaţiei braşovene Unirea Târlungeni păstrează gruparea CS Municipal Râmnicu Vâlcea în calculele pentru calificarea în play-off-ul Seriei Vest din liga secundă de fotbal. Chiar dacă echipa pregătită de tehnicianul Alexandru Pelici ocupă în prezent doar locul al şaptelea în ierarhie şi numai primele şase poziţii asigură prezenţa în play-off, distanţa de trei puncte care separă formaţia noastră de ocu­panta poziţiei imediat superioară, Olimpia Satu Mare, lasă loc de speranţe. Cu numai trei etape rămase de disputat din sezonul regulat al întrecerii, jucătorii de la CS Municipal cred în şansa lor de a îndeplini in-extremis obiectivul trasat de conducerea clubului pentru acest sezon, anume calificarea în play-off.
Următorul „hop” foarte impor­tant, poate chiar decisiv, va veni astăzi. Cu începere de la ora 15.00, într-o rundă intermediară programată de oficialii Federaţiei de Fotbal, CS Municipal va evolua pe terenul nou-promovatei FC Caransebeş. Partida din Banat va conta pentru etapa cu numărul douăzeci a întrecerii regulate din Seria Vest, ambele formaţii având motivele lor pentru a-şi dori victoria. Dacă în cazul vâlcenilor este deja cunoscut faptul că numai printr-un succes în etapa de astăzi pot rămâne în lupta pentru play-off, de partea cealaltă, resemnaţi cu prezenţa în play-out, „gugulanii” de la FC Caransebeş speră într-un rezultat bun care să îi ajute să evite „barajul” de retrogradare. Înaintea acestei partide, CS Municipal ocupă locul şapte în clasament (cu 21 de puncte), în timp ce FC Caransebeş se află pe poziţia a noua (cu 14 puncte).

Olimpia are meci greu cu ACS Poli Timişoara

Principala contracandidată a vâlcenilor pentru accederea în play-off-ul Seriei Vest va evo­lua tot astăzi în cadrul etapei a XX-a. Olimpia Satu Mare va întâl­ni, pe propriul teren, liderul la zi al întrecerii, ACS Poli Timişoara. Întâlnirea se anunţă destul de dificilă pentru sătmă­reni, orice rezultat cu excepţia victoriei gazdelor fiind foarte util pentru CS Municipal. Însă, există şi un revers al medaliei: dacă Olimpia Satu Mare câştigă astăzi cu ACS Poli Timişoara, iar CS Municipal se împiedică pe terenul „gugu­lanilor” de la FC Caransebeş, lupta pentru calificarea în play-off-ul Seriei Vest se încheie pentru gruparea râmniceană.

Programul etapei a XX-a (intermediară)

Miercuri, 18 martie, ora 15.00
FC Caransebeş – CSM Rm. Vâlcea
Olimpia Satu Mare – ACS Poli Timişoara
FC Olt Slatina – FC Bihor Oradea
Unirea Târlungeni – Metalul Reşiţa
Fortuna P. Câmpina – Şoimii Pâncota 0-3**
CS Mioveni va sta
** echipa Fortuna Poiana Câmpina s-a retras din competiţie şi va pierde toate meciurile din retur cu 3-0
Clasament: ACS Poli Timişoara 37p, Metalul Reşiţa 35p, FC Olt Slatina 27p, Unirea Târlungeni 26p, CS Mioveni 26p, Olimpia Satu Mare 24p, CSM Râmnicu Vâlcea 21p, FC Bihor Oradea 16p, FC Caransebeş 14p şi Şoimii Pâncota 12p.