În cinci comune din stânga Oltului se dorește introducerea rețelei de gaze


Vineri, 3 noiembrie, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a întâlnit cu primarii comunelor Budeşti, Nicolae Bălcescu, Galicea, Olanu şi Drăgoeşti, pentru a găsi soluţii în vederea introducerii reţelei de gaze în localităţile pe care aceştia le administrează.
La întâlnire a participat şi deputatul Ovidiu Ştefan Popa, care s-a interesat de această problemă la Ministerul Energiei. În urma discuţiilor, s-a stabilit ca, nu mai departe de săptămâna aceasta, să fie semnată o adresă comună prin care să se solicite Ministerului Energiei sprijin pentru înfiinţarea unui sistem de distribuţie a gazelor naturale în această zonă.
„Semnalele venite din teritoriu, referitoare la nevoia stringentă de introducere a unei reţele care să alimenteze cu gaz comunele Budeşti, Nicolae Bălcescu, Galicea, Olanu şi Drăgoeşti m-au determinat să stabilesc o întrevedere cu primarii acestor localități, pentru a găsi soluții împreună. I-am ascultat pe primari, am aflat ce demersuri a făcut fiecare şi am stabilit ca, împreună, să semnăm o adresă către Ministerul Energiei prin care să arătăm importanţa introducerii reţelei de gaze în aceste comune, pentru dezvoltarea lor. Este imperios necesar să convingem că o astfel de investiţie este vitală pentru atragerea de investitori şi, în cazul Budeştiului, pentru păstrarea acestora. Intenţionez, de asemenea, să constituim şi o delegaţie care să se deplaseze, în acest scop, la Guvern”, au fost vorbele lui Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.