Gorjean, REȚINUT DE POLIȚIE pentru furt calificat


Duminică, 14 februarie 2021, polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Lăpușata au fost sesizați de o femeie din comuna Copăceni, cu privire la faptul că, fostul concubin a pătruns fără drept în locuința ei de unde i-a sustras o sumă de bani și a plecat cu un autoturism.
„În urma verificărilor efectuate și în baza informațiilor deținute, polițiștii au identificat în comuna Lăpușata autoturismul cu care s-ar fi deplasat bărbatul bănuit de comiterea faptei, acesta fiind identificat de polițiști, în autoturism. Bărbatul de 34 de ani, din județul Gorj, a fost condus la sediul poliției pentru audieri și stabilirea cu exactitate a situației de fapt. În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Luni, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, în vederea dispunerii de măsuri legale”, informează IPJ Vâlcea.

Transport ilegal cu 23 de porci

Duminică, polițiștii Poliției orașului Călimănești au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 de ani, din județul Olt, iar în urma verificării compartimentului de transport al autoutilitarei, au fost descoperite 23 de suine.
„S-a stabilit că pentru cele 23 de suine bărbatul nu deținea documentele legale de proveniență sau transport. Bărbatul a fost sancționat de polițiști cu amendă de 720 de lei, conform prevederilor Hotărârii de Guvern 984/2005. De asemenea, au fost anunțați și specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru dispunerea de măsuri legale, aceștia procedând la colectarea de probe biologice și la confiscarea, eutanasierea și îngroparea suinelor”, reiese din raportul oficial întocmit de IPJ Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea