Frate, frate dar… banii sunt bani! Cum a decis primarul Blejan, de la Scundu, să îl concureze pe Cârstina, de la Orlești?


Sunt vecini și prieteni la cataramă. Nici măcar politica nu i-a putut încăiera pe social-democratul Dumitru Blejan, primarul comunei Scundu, și liberalul Constantin Cârstina, edilul localității Orlești. Iar împreună au putut ridica un cămin de bătrâni care le face mare cinste. Acum pesedistul a decis să-l concureze pe cel mai bun prieten al său într-un domeniu în care vecinul are un avans considerabil. Astfel, la finele anului trecut, Blejan a preferat să pună pe picioare și la el în comună un târg asemenea celui arhicunoscut de la Orlești. Social democratul a mers mai departe în a-l concura pe Cârstina și a pus la bătaie chiar o bucată de pământ care-i aparține!
La finele anului trecut, prin Hotărârea nr. 29/2019, Consiliul local Scundu a acceptat oferta de donaţie a unui teren, în suprafaţă de 10.400 mp, situat în extravilanul comunei, proprietatea primarului Dumitru Blejan, doar pentru înființarea și funcționarea unui târg comunal.