Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2020

Eșec dureros contra campioanei


• jucătoarele de la HCM Râmnicu Vâlcea nu au făcut față forței bucureștencelor de la CSM și au pierdut la o diferență de 19 goluri!
• mai multe foste galactice de la Oltchim s-au aflat pe teren
Așa după cum v-am informat în ediții anterioare ale cotidianului nostru, HCM Râmnicu Vâlcea a întâlnit, miercuri după-amiaza, pe propriul teren, campioana en-titre a României, CSM București. Partida contra bucureștencelor se anunța una foarte dificilă pentru gruparea pregătită de antrenorul Constantin Ștefan, dată fiind forța individuală a jucătoarelor din Capitală, cât mai ales cea de grup. Chiar și așa, municipalele sperau să producă surpriza campionatului și să scape neînvinse până la finalul dificilei confruntări.

Socoteala de acasă s-a potrivit doar în primele zece minute ale întâlnirii

În fața a cel puțin 600 de spectatori, municipalele au intrat pe teren dornice să dea tot ce au mai bun și să facă față „tigroaicelor” din București. Începutul partidei a oferit ceva speranțe suporterilor, vâlcencele ținându-se scai de mult mai experimentatele adversare. Totuși, după numai zece minute trecute de la primul fluier al arbitrelor, CSM a rupt ritmul și a început să marcheze pe bandă rulantă în poarta „nefericitelor” din Vâlcea. Fără să strălucească în ofensivă și cu destule greșeli pe faza de apărare, elevele lui Constantin Ștefan și-au pierdut repede busola, bucureștencele dominând partida cu autoritate. Așa s-a făcut că oaspetele au înclinat balanța în favoarea lor încă de pe parcursul primului mitan. Scorul consemnat la pauza întâlnirii fiind unul cât se poate de grăitor: 15-7 pentru bucureștence.
Nici după revenirea de la vestiare „ostilitățile” nu au decurs diferit, HCM rămânând la timonă. Deși nu au mai apăsat prea tare „pedala de accelerație”, bucureștencele s-au distanțat și mai mult pe tabela de marcaj. Cu Da Silva, Gullden și Brădeanu în mare formă, CSM și-a trecut în cont un succes cât se poate de confortabil, la nu mai puțin de 19 goluri diferență: 38-19. Practic, oaspetele din Capitală au înscris un număr de goluri exact dublu dacă este să în comparăm cu cel reușit de municipale.

Adespii, cea mai bună marcatoare a partidei!

Interesant de remarcat este faptul că, după festivalul de goluri pe care l-au oferit în Sala Sporturilor „Traian”, bucureștencele nu au reușit să dea și cea mai bună marcatoare a partidei. Acest „titlu” neoficial a fost adjudecat de Andreea Adespii Molnar, de la HC Râmnicu Vâlcea, care a punctat de șapte ori/ P locurile următoare în clasamentul celor mai bune marcatoare s-au situat două bucureștence: Da Silva și Gullden, fiecare cu câte șase goluri marcate.
Ar mai fi de amintit și faptul că în componența grupării din București s-au aflat mai multe handbaliste care au evoluat în trecut pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre Aurelia Brădeanu, Oane Manea și Cristina Vărzaru. De asemenea, și pentru HCM a evoluat o fostă jucătoare a Oltchimului, interul Clara Vădineanu.

Urmeză un alt „meci șoc”

Perioada aceasta poate fi considerată una de foc pentru echipa râmniceană. După duelul de miercuri contra bucureștencelor de la CSM, municipalele vor avea de susținut un alt test foarte dificil. Marți, pe 16 februarie, cu începere de la ora 17.15, vâlcencele vor evolua pe terenul vicecampioanei HCM Baia Mare. Partida va fi de asemenea transmisă în direct. În ediția de luni a cotidianului nostrum, vom reveni cu amănunte despre această partidă.

Rămânem pe locul nouă în clasament

Chiar dacă au cedat în fața redutabilei grupări din București, municipalele păstrează poziția a noua în clasament, având 24 de puncte acumulate până acum. Aceasta nu este tocmai una în ton cu obiectivele grupării noastre, care își propusese o clasare în prima jumătate a ierarhiei, însă asigură fetelor noastre un final relativ liniștit de campionat. Vâlcea se află la o distanță destul de mare (opt puncte) față de ocupanta primei poziții care trimite spre barajul pentru evitarea retrogradării!

Etichete: , , , ,

Alte articole de la Handbal