Emilian Frâncu a criticat lucrările făcute de ochii lumii şi doar în campanie electorală, dând ca exemplu pasajul din zona Hervil


Cu o zi înaintea începerii campaniei electorale, Emilian Frâncu, candidat din partea USL la primăria Râmnicului şi favorit în această cursă, s-a aflat ca de obicei în rândul oamenilor din oraş. Dorind să ia parte la pretinsa inaugurare a pasajului Hervil, Frâncu a constatat, alături de ceilalţi prezenţi, că lucrarea era de fapt încă un şantier, cu munţi de nisip şi porţiuni neterminate. Nici râmnicenii nu au fost prezenţi în număr foarte mare, fiind probabil avertizaţi de stadiul dezamăgitor al lucrărilor.

Frâncu a declarat presei şi celor câţiva oameni prezenţi că: „E iar o dovadă de neseriozitate din partea actualei con­du­­­ceri a oraşului. Tot auzim că primarul taie panglici şi se gră­­beşte să anunţe „succese” pe toate liniile. Dar iată că am venit cu echipa mea să verificăm azi dacă într-adevăr e aşa. Şi de fapt e acelaşi stil lipsit de respect pentru oameni! Nu e nimic adevărat din ce se anunţă! Nu ştiu să facă decât nişte cosmetizări de ochii lumii, pentru că e campanie elec­to­­rală! Sunt nişte conducători lipsiţi de respect şi seriozitate!”

Afirmaţiile candidatului USL au fost confirmate din plin duminică. O ploaie ceva mai sănătoasă a reuşit să inunde pasajul, transformându-l într-un lac uriaş. O situaţie ruşinoasă care a dat peste cap traficul în toată zona. Nu au fost singurele probleme din oraş. Şi în Ostroveni sat, unde Emilian Frâncu s-a întâlnit în aceeaşi zi cu câteva zeci de cetăţeni, străzile erau inundate şi a fost nevoie de vidanje şi multe ore pentru a se desfunda zona.

Candidatul le-a spus şi cetăţenilor de aici că situaţia devine insuportabilă în Râmnic, pentru că apar tot felul de astfel de probleme de infrastructură, deşi primarul actual pretinde mereu, fără respect faţă de oameni, că lucrurile „se rezolvă”. El a promis că lucrările de infrastructură vor fi terminate în mandatul său pentru a nu mai exista asemenea situaţii. Candidatul a transmis acelaşi mesaj şi cetăţenilor din Zona Sud, la întâlnirile de vineri şi duminică, şi, în plus, că doreşte să reabiliteze termic blocurile, să mansardeze şi să construiască balcoane, acolo unde e nevoie, în regie proprie, la costuri minime.

Emilian Frâncu a transmis oamenilor şi un mesaj de speranţă şi implicare: „Oamenii din zona de Sud a Râmnicului sunt foarte receptivi, foarte interesaţi să participe cu idei şi soluţii la îmbunătăţirea condiţiei lor. Mă bucur că le plac ideile mele, că viziunea mea pentru Râmnicu Vâlcea este pe aceeaşi lungime de undă cu ei. Luând exemplul lor, vă invit pe toţi să participaţi activ în această campanie! Dacă voi aveţi idei, eu vreau să le aud! Iar dacă se poate, să le punem împreună în practică!”