După patru ani de la ultimul succes județean, „Olarii” pot scrie istorie pentru fotbalul vâlcean


• sâmbătă, de la 17.30, Măgura Cisnădie şi Flacăra Horezu se întâlnesc în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a

Două campioane judeţene, un singur loc de Liga a III-a! Aşa se anunţă ostilităţile înaintea dublei de baraj pentru promovarea în ultimul eşalon valoric al fotbalului naţional, destinaţie spre care ţintesc două campioane judeţene. Este vorba des­pre Flacăra Horezu şi Măgura Cisnădie, reprezentantele judeţelor Vâlcea, rspectiv Sibiu. Aşa cum vă informam şi în ediţii anterioare ale cotidianului nostru, fotbalul vâlcean este avid după obţinerea unei pro­mo­vări în Liga a III-a, ultima astfel de performanţă fiind realizată de către Damila Măciuca, în luna iunie a anului 2011. Au trecut iată patru ani de atunci, iar Vâlcea a ratat de trei ori consecutiv promovarea (în 2012 prin Posada Perişani, în 2013 prin Hidroelectra Râmnicu Vâlcea, iar în 2014 prin Flacăra Horezu).
De această dată, ajunşi din nou cam­pioni, fotbaliştii din capitala cera­micii româneşti vor să îşi ia revanşa pentru eşecul de anul trecut, când au pierdut în faţa doljenilor de la CSO Filiaşi. Iar sorţii par favorabili până în acest moment grupării din „Treapt”. Olarii au intrat pe un culoar cu un adversar ce nu ameninţă să „rupă gura târgului” şi, mai mult de atât, au avut noroc când s-a stabilit, tot prin tragere la sorţi, ca meciul decisiv, adică returul dublei de baraj, să se dispute la Ho­rezu. Turul este programat sâmbăta aceasta, cu începere de la ora 17.30, pe stadionul din oraşul Cis­nă­die, în timp ce returul se va dis­puta o săptămână mai târziu, pe cocheta arenă „Treapt” din Horezu.
42 de campioane judeţene se luptă pentru 21 de locuri!

Pe lângă meciul la care am făcut referire, care interesează în mod deosebit iubitorii fotbalului din Vâlcea, trebuie spus că alte 40 de campioane se luptă pentru Liga a III-a, sezonul 2015/2016. Tragerea la sorţi s-a făcut, ca de obicei, pe cri­terii geografice, pentru a evita de­plasările lungi şi costisitoare, nou­tatea fiind reprezentată de introdu­ce­rea sistemului de baraj în dublă manşă. Mai jos, găsiţi lista celor 21 de meciuri de baraj, stabilite de către oficialii Federaţiei Române de Fotbal.
Măgura Cisnădie (SB) – Flacăra Horezu (VL)
Performanţa Ighiu (AB) – Progresul Pecica (AR)
FC Aninoasa (DB) – Unirea Bascov (AG)
Potaissa Turda (CJ) – Luceafărul Oradea (BH)
Înfrăţirea Hărman (BV) – Viitorul Ungheni (MS)
Olimpia Rm. Sărat (BZ) – Avântul Valea Mărului (GL)
FC Chitila (B) – CSM Olteniţa (CL)
Viitorul II Constanţa (CT) – Granitul Babadag (TL)
Cetate Deva (HD) – Gilortul Tg. Cărbuneşti (GJ)
FC Voluntari II (IF) – Arsenal Malu (GR)
ACS Fotbal Recea (MM) – Voinţa Cetate (BN)
U. II Craiova (DJ) – Pandurii Cerneţi (MH)
Unirea Mirceşti (IS) – Speranţa Răuceşti (NT)
Sporting Tr. Măgurele (TR) – AS Milcov (OT)
Petrolistul Boldeşti (PH) – Unirea Fierbinţi (IL)
Olimpia II Satu Mare (SM) – Luceafărul Bălan (SJ)
Inter Dorohoi (BT) – Bucovina II Pojorâta (SV)
ASU Poli Timişoara (TM) – Voinţa Lupac (CS)
Sport Club II Bacău (BC) – Atletico Vaslui (VS)
Victoria Traian (BR) – FC Panciu (VN)