Site icon Curierul de Vâlcea

După încă o întâlnire la Prefectură, același adevăr: două săptămâni până la Apocalipsa economică a Vâlcii!

Vineri, 30 august 2019, de la orele 11.30, la sediul Instituției Prefectului, a avut loc o ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social Vâlcea pe tema „analizării situației actuale de pe platforma chimică vâlceană și identificarea măsurilor necesare astfel încât societățile implicate să poată funcționa și să fie menținute locurile de muncă actuale”.
În afara membrilor Comisiei, au venit conducerile CET Govora, adică administratorul judiciar, Chimcomplex și Ciech Soda România. În fața lor au stat reprezentanții nenumăratelor sindicate și structuri sindicale din cadrul celor trei firme anterior menționate.
Cum era de așteptat, polemică multă și atacuri la persoană timp de un ceas pentru că nimeni și nimic din Vâlcea nu mai poate întoarce din drum investitorul polonez care și-a anunțat intenția de a opri activitatea din data de 17 septembrie 2019 după majorarea tarifului la abur industrial de către CET Govora. O salvare mai mult teoretică poate veni doar dinspre Guvern și Complexul Energetic Oltenia. Dar ținând cont de faptul că luni de zile cu adrese și apeluri nu au adus nimic nou de la Palatul Victoria, iar de la Gorj nici măcar actualul contract de furnizare nu este respectat, nimeni nu-și mai permite luxul de a spera.

Exit mobile version