După alegerile parlamentare din 6 decembrie, intrăm în STARE DE URGENȚĂ?!


Informațiile comunicate astăzi, 4 noiembrie 2020, de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României arată că, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 8.651 de cazuri de infectare. Pe lângă acest record absolut al infectărilor zilnice, Guvernul a comunicat un număr și mai sumbru: 146 de decese provocate de COVID în ultimele 24 de ore (de asemenea un record național).
În acest context epidemiologic foarte dificil, în opinia deputatului vâlcean Vasile Cocoș (foto), țara noastră va intra din nou în stare de urgenţă şi carantină după alegeri.
„Mai mult ca sigur că vom avea un blocaj în sistemul sanitar şi, la un moment dat, decizia va fi de a intra toată România din nou în stare de urgenţă şi în carantină. Pentru că nu se ia nicio măsură coerentă să stopăm acest trend ascendent în care ne aflăm acum. Noi ne-am trezit în această situaţie pentru că nu am avut niciun fel de prevenţie. Să ne aducem aminte contextul în care au fost deschise şcolile, nefiind pregătiţi, cu toate că am avut şase luni de pauză pentru copii şi pentru profesori. Au fost deschise pentru că aveam alegeri locale. Acum, peste câteva zile, vom intra în campanie electorală. Categoric, în campania electorală nu vorbim despre o stopare a unui trend ascendent. Cei de la PNL vor face alegeri în orice condiţii. Nu îi interesează această pandemie şi această criză sanitară. Nu îi interesează câţi români vor muri. Îi interesează puterea absolută în România”, a declarat deputatul Vasile Cocoș.