Pare că s-a clarificat! Îi cunoaștem pe toți cei șase DEPUTAȚI DE VÂLCEA!


A fost nevoie de aproape 48 de ore trecute de la momentul închiderii urnelor până la clarificarea (credem noi definitivă) a numelor tuturor celor șase deputați care vor reprezenta Vâlcea în viitoarea legislatură.
Cum am mai spus și după închiderea urnelor (și cum se putea anticipa încă dinaintea începerii campaniei electorale), în privința celor doi viitori senatori de Vâlcea nu a fost loc de surprize. BOGDAN MATEI din partea PSD și CLAUDIA BANU din partea PNL și-au adjudecat mandatele fără emoții.
Nici în privința primelor patru mandate de deputat din cele șase pe care le are alocate Vâlcea nu au fost probleme, acestea fiind adjudecate de ȘTEFAN OVIDIU POPA și DANIELA OTEȘANU din partea PSD, respectiv CRISTIAN BUICAN și LAURENȚIU CAZAN din partea PNL.
Cam de la acest moment au început calculele… mai complicate! Chiar dacă USR-PLUS a obținut un scor destul de slab în județul nostru, ION-MARIAN LAZĂR și-a adjudecat un mandat din postura de candidat care a deschis lista alianței. Mai departe a fost și mai complicat, ultimul mandat pus în joc la Vâlcea fiind decis practic de cel mult câteva sute de voturi. Fără a prezenta calculele care unora le-au dat deja multe bătăi de cap, trebuie spus că PSD a reușit (cu probabilitate de cel puțin 99%) să își adjudece acest mandat care, la un moment dat, părea să se «joace» între trei formațiuni politice (PSD, AUR și PMP). Astfel, prin prisma votului exprimat de vâlceni, EUGEN NEAȚĂ reușește să obțină un nou mandat și, implicit, să își continue activitatea în Camera Deputaților!
Să mai spună cineva că nu contează fiecare vot și că nu este important că românii să participe într-o mai mare măsură la orice fel de alegeri!?