După 40 de ani, pod nou, pe DJ 605 C, la Alunu


Marți, 7 aprilie 2020, în comuna Alunu, s-a reluat circulația pe DJ 605 C, acolo unde Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Vâlcea execută lucrări de refacere a podului peste pârâul Cornet (sat Colțești, km 4+484). În doar trei săptămâni, muncitorii RAJDP au demolat vechiul pod, care era în pericol de prăbușire, și au realizat lucrările de montare a unui pod nou, cu structură metalică tip TuboSider.
Până în anul 1978, în această zonă a funcționat un pod de lemn, care, doi ani mai târziu, a fost înlocuit cu un podeț din beton. După anul 1984, ca urmare a deschiderii bazinului carbonifer Alunu-Berbești, acest pod nu a mai corespuns clasei de încărcare pentru noul trafic, care, în timp, i-a afectat structura de rezistență.
În cursul anului 2019, s-a realizat expertiza tehnică în urma căreia s-au constatat degradări majore la ambii suporți de mal și la calea de rulare, motiv pentru care s-a hotărât înlocuirea lui și totodată, cuprinderea investiției în Programul de întreținere și reparații drumuri și poduri al Consiliului Județean Vâlcea, pe anul 2020.
În următoarea perioadă, drumarii vâlceni vor executa lucrări la terasamente, dar și de consolidare și amenajare a albiei pârâului Cornet, în amonte și aval de pod, pentru punerea în siguranță a terenurilor și locuințelor din zona respectivă.
• Biroul de Presă al CJ Vâlcea