DOUĂ ACȚIUNI DE ECOLOGIZARE a Oltului, în zona Brezoi


Asociația Culturalis a anunțat că, în parteneriat cu Primăria Brezoi, va organiza două ample acțiuni de ecologizare a perimetrelor din imediata apropiere a râului Olt, pe raza administrativă a orașului din Țara Loviștei. Prima acțiune se va desfășura în perioada 18-20 martie 2022, iar cea de a doua în perioada 25-27 martie 2022.
„Căutăm voluntari care să ni se alăture și cu ajutorul cărora să curățăm malurile de plastic. Vor fi șase zile de acțiune și de voie bună, într-o zonă frumoasă și cu natură sălbatică. Aici, ca și în alte zone, pe malul râurilor s-au strâns gunoaie de-a lungul timpului. De aceea, ne dorim să intervenim în forță și să redăm Oltului frumusețea de altă dată! Vă rugăm completați acest formular cu datele voastre și să specificați perioada în care doriți să participați: https://forms.gle/zDL1UYitbhGdSHqG6. Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, avem 12 locuri disponibile la o căbănuță din zonă, și pentru cine dorește loc de cort putem punem la dispoziție corturi și saltele”, au anunțat reprezentanții Asociației Culturalis înaintea debutului acțiunii.

Echipamentul necesar

Persoanele care doresc să participe la acțiunile de ecologizare în oricare dintre cele șase zile programate trebuie să știe că au nevoie de următoarele echipamente:
• haine si încălțăminte lejere, sport, haine mai groase;
• rucsac pentru apă, schimburi (în cazul în care vreți să mergeți pe apă, cu caiacul);
• pentru reducerea la maxim a consumului de plastic de unică folosință, ar fi de preferat ca fiecare persoană să aibă la ea propriul recipient pentru apă, pe care îl va umple de la sursele de apă potabilă și de la dozatoarele existente la fața locului.
• orice alt lucru necesar pentru uzul personal (mască, medicamente, creme, dulciuri sau alimente speciale, produse de igienă personală etc.)

Ce vor primi voluntarii?

Organizatorii acțiunii au anunțat că vor oferi în mod gratuit următoarele:
• saci, mănuși, facilități pentru curățarea și dezinfectarea mâinilor;
• transport pe segmentele de mal, unde este necesar;
• apă și masă de prânz (pentru cei care participă o zi), toate mesele pentru cei care participă mai multe zile și sunt cazați la căbănuță/cort.
Locul de întâlnire al participanților va fi orașul Brezoi, locația exactă urmând să fie comunicată prin e-mail celor care s-au înscris prin intermediul formularului amintit de mai sus. Durata zilnică estimativă a acțiunilor va fi între orele 10.00 și 15-16.00.