Acțiune în forță a Poliției – 61 de șoferi vâlceni au rămas…pietoni


10 conducători auto circulau băuți!!! pe drumurile publice • polițiștii au aplicat, în trei zile, peste 600 de sancțiuni contravenționale 

În perioada 22 – 24 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în județul Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cele trei zile, în tot județul Vâlcea s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, reducerea riscului rutier pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 651 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 156.000 de lei, dintre care 626 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 194 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 12 pentru depășire neregulamentară, 10 pentru alcool, 28 pentru abateri ale bicicliștilor, 1 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule, 7 pentru abateri ale pietonilor,  și  374 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 61 de permise de conducere (26 pentru viteză neregulamentară, 12 pentru depășire neregulamentară, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 8 pentru alte abateri, fiind retrase și 26 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier.

Iată și câteva exemple: La data de 23 martie a.c., în jurul orei 16.15, polițiștii orașului Băile Olănești au oprit, pe o stradă, din Vlădești, un autoturism, condus de către un bărbat de 45 de ani, din aceeași localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,00 mg/ alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cursul zilei de 24 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul orașului Berbești, în timp ce desfășurau activități specifice pe DJ 605A, au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un ATV în localitate. Din verificările efectuate a reieșit că, ATV-ul nu este înmatriculat, iar tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.