DJST aşteaptă elevii în cele trei centre de agrement


Pentru vacanţa de vară din acest an, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vâlcea pune la dispoziţia elevilor trei centre de agrement în judeţul nostru: Cozia, Căciulata şi Brădişor. Taberele sunt modernizate şi aşteaptă în fiecare vară tineri din toate colţurile ţării. Centrul de agrement Cozia este situat în Staţiunea Călimăneşti-Căciulata, aşezat în Câmpul lui Căliman, vis-à-vis de Mănăstirea Cozia. Fiind considerată „perla” staţiunilor de pe valea Oltului, datorită peisajelor mirifice ce pot fi admirate în această zonă a Romaniei, staţiunea încântă turistul cu frumuseţile ei. Centrul a fost inaugurat în urma lucrărilor de modernizare realizate în toamna anului 2009 şi funcţionează permanent, având o capacitate de 120 de locuri, din care 80 în sezonul rece. Cazarea se face în Vilele Cozia, Basarab, Oltul şi Lotru, în camere de 2/3/4/5 paturi, prevăzute cu televizoare, iar printre dotările suplimentare se regăsesc club, bază sportivă şi aparatură audio-video.

Situat în staţiunea Calimăneşti-Căciulata, la poalele Parcului Naţional Cozia, pe malul stâng al râului Olt, într-un cadru natural deosebit, Centrul de Agrement Căciulata oferă condiţii ideale pentru petrecerea unui sejur sau week-end de neuitat. Datorită recentelor lucrări de modernizare (încălzire centrală, grupuri sanitare proprii, sală de mese complet utilată, teren de sport, televizoare), serviciile de cazare şi masă răspund tuturor cerinţelor tinerilor. Această locaţie are în componenţă un număr 120 de locuri, din care 50 funcţionabile în sezonul rece. Cazarea se face în 6 vile (Condorul, Albatrosul, Pescăruşul, Egreta, Casa de piatră şi Casa de vacanţă), compartimentate în camere de 2-5 locuri, administrate de personal calificat. Centrul de agrement pentru tineret Brădişor, situat pe malul râului Lotru, oferă acestei locaţii imaginea de vis a unui refugiu montan, are în componenţă vilele Brădişor şi Păstrăvul. Funcţionând cu o capacitate de 100 locuri, dintre care 30 în sezonul rece, în camere cu 2/3/4 paturi, grupuri sanitare interioare, Centrul de Agrement Brădişor dispune de toate facilităţile pentru petrecerea unui sejur sau week-end distractiv.

„În funcţie de solicitări, putem oferi tinerilor o gamă variată de activităţi recreative pentru petrecerea timpului liber: excursii, sporturi montane prin amenajarea tirolianei, folosirea unor echipamente şi tehnici de căţărare, învăţarea acordării de prim ajutor în caz de accidente petrecute în zona montană, concursuri recreative de alergat în saci, darts şi, nu în ultimul rând, cenaclu de cântece folk în jurul  nelipsitului foc de tabără. Tariful de cazare în orice tabără este 63 lei pe zi, iar la zece elevi plătitori se oferă o gratuitate”, ne-a declarat Bogdan Marinescu, directorul DJST Vâlcea.