Directorul onorific al Curierului, preşedinte al Institutului Cultural Român


Lilian Zamfiroiu, vâlcean de origine, a fost numit în funcţia de preşedinte al ICR. Este profesor, jurnalist, diplomat de carieră, doctor în istorie. Lilian Zamfiroiu şi-a început activi­­tatea în diplomaţie în 2001, ca director gene­ral al Direcţiei de Comunicare şi Diplomaţie Publică din Ministerul Afacerilor Exter­­ne, iar din 2008 ocupă funcţia de minis­tru consilier în Delegaţia Permanentă a României pe lângă UNESCO, adjunct al ambasadorului Româ­niei la UNESCO – Paris. Reamintim cititorilor că Lilian Zamfiroiu a avut o prestație deose­bită și în presă, activând, ca student, la revista Universităţii din Bucureşti, la Radio Bu­cu­­rești și la Radio Vacanța Costinești.

La ziarul nostru, „Curierul de Vâlcea”, a fost primul se­cre­tar general de redacție, încă de la fondare, în ianuarie 1990. De peste 10 ani este Direc­tor Onorific al „Cu­rierului de Vâlcea”, ceea ce repre­zintă o onoare pentru colectivul redac­țio­nal, o deosebită cinste pentru miile de cititori.

În înalte funcție de demnitar al statului român – misiunea Institutului Cultural Român fiind promovarea cultu­rii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei, pe toate continentele lumii – îi adresăm fostului nostru coleg succes de­plin, împreună cu tradiționala urare LA MULȚI ANI!