De luni până marți, ALȚI NOUĂ VÂLCENI INFECTAȚI au decedat!


Prăpăd mare în Vâlcea, ca și în întreaga țară! Se moare mai abitir ca la Revoluția din 1989 (când în Vâlcea nici nu au fost morți) sau ca la cutremurul din 1977! Atunci a fost vorba despre câteva zile; acum doar sperăm că putem scăpa peste câteva săptămâni și să nu fie (Doamne ferește!) câteva… luni! Despre situația națională nu mai are sens să vorbim. Sunt, în medie, peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus de la o zi la alta și cam 300-500 de decese consemnate la fiecare 24 de ore!
Vâlcea a fost ceva mai ferită în primele săptămâni ale urgiei valului IV (față de media națională calculată per fiecare județ). La noi au fost cam 140-180 de infectări noi la fiecare 24 de ore și unul, maxim două decese în același interval de timp.
Din păcate, de vinerea trecută situația s-a schimbat. În rău! Dar, rău de tot! Conform informațiilor pe care le avem de la angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, în patru zile (vineri, sâmbătă, duminică și luni), în județul nostru fost confirmate 15 decese ale unor persoane care erau infectate cu Coronavirus. Se ajunsese deci la o medie a deceselor de patru pe zi. La finalul zilei de marți, bilanțul a fost mult mai crunt! În 24 de ore muriseră alte nouă persoane infectate cu Coronavirus care erau internate în Vâlcea. Cel mai fatidic «indicator» al gravității pandemiei din județ (cel al numărului de persoane care și-au pierdut viața) ajunsese, la finalul zilei de 19 octombrie 2021, la 676 de astfel de tragedii! Ne este teamă de informațiile pe care ni le vor transmite autoritățile pentru zilele de miercuri și joi!
Este cunoscut că, așa cum se întâmplă la nivel național, în Vâlcea nu mai sunt locuri în secțiile ATI. Se mai încearcă o soluție de avarie prin menținerea celor infectați, care au nevoie de oxigen pentru a nu muri sufocați, în unitățile de primiri urgențe. Sistemul medical este însă copleșit de numărul mare al celor care sunt aduși în stare destul de gravă și au nevoie urgentă de îngrijirile de specialitate și de echipamentele care să îi țină în viață!
Momentan nu se întrezărește o soluție… totul pare un coșmar!
Sursă foto: Arhivă

Posting....