Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 iunie 2019

Dacă Vâlcea s-a calificat mai departe fără probleme, patru echipe din Liga Florilor au ratat prezența în optimile Cupei României


După cum ați aflat la momentul oportun din ediția electronică a cotidianului nostru, duminica trecută, Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a susținut primul meci din actuala ediție a Cupei României la handbal feminin. Echipa noastră, pregătită de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu, a evoluat la Piatra Neamț, pe terenul grupării HCF din localitate. Formația râmniceană, liderul la zi al Ligii Florilor, s-a impus en-fanfare pe terenul moldovencelor, scor 37-21. Echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului și-a demonstrat plusul evident de experiență și valoare, a controlat de la un capăt la celălalt meciul contra divizionarei secunde, iar victoria a venit în mod cât se poate de justificat.

SCM Craiova și Corona Brașov, numele «cu greutate» eliminate încă din faza șaisprezecimilor

Însă, dacă SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale Cupei României FAN Courier la handbal feminin, patru formații din prima ligă nu au fost la fel de norocoase și au ratat calificarea în faza următoare. Ghinionul lor a început chiar din timpul tragerilor la sorți, atunci când acestea au intrat pe culoar cu alte grupări din Liga Florilor. Cea mai ghinionistă a fost, de departe Corona Brașov. Chiar dacă a evoluat pe teren propriu, sorții au adus în fața grupării de sub Tâmpa chiar pe CSM București, deținătoarea trofeului. Brașovencele au luptat de la egal la egal contra redutabilei formații din Capitală, însă plusul de experiență al fetelor din București s-a văzut pe teren, ele impunându-se cu 28-24 (15-12 la pauză). O altă echipă cu pretenții în Liga Florilor care a ratat prezența în optimile de finală ale întrecerii este SCM Craiova. Formația din Bănie a evoluat, luni, pe terenul sibiencelor de la Măgura Cisnădie. Victoria a revenit grupării din Ardeal, care s-a impus cu scorul 25-22 (13-10 la pauză). Alte două prim-divizionare care au ratat calificarea în faza următoare, după ce au fost învinse de colege din Liga Florilor, sunt CSM Slatina și Minaur Baia Mare. Prima dintre acestea a cedat chiar pe teren propriu în fața Gloriei Buzău (scor 32-33), în timp ce a doua a pierdut surprinzător în deplasarea de la CSM Galați (scor 24-22 în favoarea formației de la malul Dunării).

Rezultatele meciurilor din șaisprezecimile de finală

CS Știința Bacău – HC Zalău 32-36
CS Dacia Mioveni – Gloria Bistrița Năsăud 15-27
CSU Știința București – CSU Cluj Napoca 25-31
Corona Brașov – CSM București 24-28
Universitatea de Vest Timișoara – LPS Târgu Jiu 40-28
CSU Oradea – HC Dunărea Brăila 14-44
Rapid București – CSU Reșița 39-27
CSU Târgoviște – Dinamo Bitcoin București 21-31
HCF Piatra Neamț – SCM Râmnicu Vâlcea 21-37
AHCM Slobozia – CSU Neptun Constanța 31-30
CSA Steaua București – SC 181 SPP București 30-21
CSM Târgu Mureș – HC Activ CSO Plopeni 30-25
ACS Crișul Chișineu-Criș – FC Argeș 27-28
CSM Galați – Minaur Baia Mare 24-22
CS Măgura Cisnădie – SCM Craiova 25-22
CSM Slatina – SCM Gloria Buzău 32-33

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal