Cu puţine nume noi, dar cu mulţi juniori, Municipalii s-au reunit la stadionul din Parcul Zăvoi


Miercuri după-amiaza, de la ora 17.30, fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea s-au reunit la propria bază sportivă sub comanda antrenorului Alexandru Pelici. Aproape 30 de jucători au fost prezenţi la primul antrenament, cu menţiunea că unii dintre aceştia sunt veniţi în probe la CSM sau sunt juniori de la formaţia republicană a clubului, care se pregătesc cu „echipa mare”. Printre juniorii care au şanse mari să fie cooptaţi în lotul pregătit de tehnicianul Alexandru Pelici se numără Marian Andrei, Auraş Marian Ion, Florin Lazăr, Cosmin Piscanu, Darius Preda, Angelco Prvulovic, Gabriel Rizea.

Trei veniţi. Şapte plecaţi

Conform informaţiilor oferite de către oamenii din conducerea clubului râmni­cean, nu mai puţin de şapte jucători s-au despărţit de echipă. Cele mai grele pierderi de pe această listă sunt reprezentate de Adrian Codin şi Samson Nwabueze. Desigur, nu sunt de neglijat nici plecările altor cinci jucători: Onieka Konieha, Fabian Himcinschi, Daniel Popescu, Vlad Munteanu şi Dorian Eremia. La capitolul veniri pot fi trecuţi fundaşul Rareş Cucui, care s-a întors la Vâlcea după aproape un sezon petrecut sub formă de împrumut la CS Mioveni, mijlocaşul ofensiv de bandă Octavian Vasile, care revine la Vâlcea după două sezoane petrecute la Reşiţa, dar şi Radu Georgescu, un jucător promiţător venit de la campioana judeţeană, Flacăra Horezu. De asemenea, alţi câţiva jucători pregătiţi şi pe parcursul sezonului recent încheiat de către tehnicianul Alexandru Pelici au anunţat că îşi vor prelungi înţelegerile. Ne referim aici la Bogdan Geantă, Marius Staicu şi Andrei Neagoe.
„Vrem ca în linii mari să avem lotul conturat încă de la reunire. Cred că vom avea cam 80% dintre jucătorii cu care vom aborda noul sezon prezenţi la primul antrenament. La fel ca şi în sezonul recent încheiat, este important să avem în lot cât mai mulţi dintre jucătorii de la echipa de juniori. Consider că suntem pe drumul cel bun şi cred că ne putem atinge obiectivele propuse. Este adevărat că avem un buget redus, că am impus un plafon salarial, dar noi rămânem un club serios, care oferă jucătorilor atât cât le promite”, a precizat managerul clubului din Parcul Zăvoi, Lucian Munteanu.

Opt meciuri amicale până la debutul sezonului din 29 august

Prin intermediul unei informaţii de presă publicată pe site-ul oficial al clubului imediat după reunirea de miercuri, conducerea de la CS Municipal a oferit mai multe amănunte legate de programul echipei până la începutul noii ediţii a ligii secunde fotbal. Astfel, am aflat că jucătorii vâlceni au programate opt meciuri amicale pe parcursul acestei pauze competiţionale, două dintre adversare urmând să fie Flacăra Horezu şi Metalurgistul Cugir. În plus, cantonamentul din această vară se va desfăşura la propria bază sportivă din Parcul Zăvoi, locaţia fiind aleasă, evident, din raţiuni financiare.
„Echipa noastră s-a reunit în Zăvoi, sub conducerea tehnicienilor Alexandru Pelici, Roby Ivan şi Alex Ciobanu. Au fost prezenţi la primul antrenament al pauzei comp­e­ti­ţionale 30 de fotbalişti, unii dintre ei aflaţi în probe. Nu au lipsit Bebe Vasile, fotbalistul vâlcean care a evoluat pentru Metalul Reşiţa, şi Rareş Cucui, care a revenit după împrumutul la CS Mioveni. Timp de o săptămână, vor avea loc antrenamente de readaptare la efort, urmând ca în perioada 21-31 iulie să se desfăşoare cantonamentul centralizat, care va avea loc la baza spor­tivă din Zăvoi. Până la startul campio­na­tului, CSM Râmnicu Vâlcea va disputa opt meciuri amicale. Prima partidă va avea loc pe 29 iulie, cel mai probabil contra cam­pioanei judeţului Vâlcea la fotbal, Flacăra Horezu. Celelalte date pentru meciurile de pregătire sunt 31 iulie, 5 şi 8 august („dublă” cu Metalurgistul Cugir), 12, 15, 19 şi 21 august”, se arată în comunicatul de presă la care facem referire.