CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare Back in business pentru play-off


• municipalii joacă sâmbătă un meci foarte important pentru calificarea între cele mai bune şase echipe ale Seriei Vest

După o pauză de aproape trei luni, fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea vor relua sâmbătă seria partidelor oficiale. „Cocoţaţi” până pe locul şase al ierarhiei Seriei Vest după retragerea grupării braşovene Unirea Târlungeni, elevii antrenorului Alexandru Pelici sunt obligaţi să „tragă tare” în ultimele partide rămase din sezonul regulat pentru accederea în play-off. De altfel, calificarea între cele mai bune şase echipe ale Seriei Vest este şi obiectivul delcarat al conducerii echipei noastre, oficialii din Zăvoi neconcepând ca CSM să rateze acest target. Primul adversar nu se anunţă însă deloc unul facil, Olimpia Satu Mare fiind echipa altădată pe locul şapte în clasament cu mari aspiraţii pentru trecerea în partea superioară. Miza întâlnirii programate sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, este una cât se poate de importantă pentru ambele grupări. Spunem asta în contextul în care, în eventualitatea unei victorii, oricare dintre cele două formaţii va avea şansa de a începe anul 2015 cu dreptul, pe loc de play-off. Ar mai fi de amintit şi faptul că între cele două cluburi nu există diferenţă de puncte, CSM şi Olimpia fiind rivale directe pentru calificarea în play-off. Înaintea partidei din etapa a XVII-a, gruparea râmniceană ocupă poziţia a şasea (cu 17 puncte), în timp ce formaţia sătmăreană se află pe locul şapte (cu același număr de puncte).

Meciul cu Olimpia, ultimul de pe teren propriu în sezonul regulat

Deşi mai sunt şase etape de disputat până la finalul sezonului regulat, pentru CS Municipal, jocul de sâmbătă cu Olimpia Satu Mare este primul şi ultimul de pe teren propriu. Asta pentru că, peste două etape, atunci când municipalii ar fi trebuit să joace contra braşovenilor de la Unirea Târlungeni, elevii lui Pelici vor fi nevoiţi să stea din cauza retragerii echipei oaspeţilor. Programul formației noastre până la finalul sezonului regulat este următorul: etapa a XVII-a – acasă cu Olimpia Satu Mare (28 februarie), etapa a XVIII-a – în deplasare la FC Olt Slatina (7 martie), etapa a XIX-a – vom sta (14 martie), etapa a XX-a – în deplasare la FC Caransebeş (18 martie), etapa a XXI-a – vom sta (21 martie), etapa a XXII-a – în deplasare la Fortuna Poiana Câmpina (28 martie).

Programul etapei a XVII-a

Sâmbătă, 28 februarie
CSM Rm. Vâlcea – Olimpia S. Mare
Metalul Reşiţa – FC Bihor Oradea
CS Mioveni – FC Olt Slatina
Fortuna Câmpina – FC Caransebeş
ACS Poli Timişoara va sta
Şoimi Pâncota – Unirea Târlungeni 3-0*
*meci omologat la „masa verde”
Clasamentul Seriei Vest: ACS Poli Timişoara 35p, Fortuna Poiana Câmpina 29p, Metalul Reşiţa 26p, CS Mioveni 24p, FC Olt Slatina 21p, CSM Râmnicu Vâlcea 17p, Olimpia Satu Mare 17p, Şoimii Pâncota 12p, FC Bihor Oradea 11p şi FC Caransebeş 10p.