Consilierii EUROPE DIRECT Vâlcea, în dialog cu reprezentanţii mass-media locale


În prima partea a acestui an, consilierii Centrului de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea şi-au fixat pe agendă o serie de workshopuri pe teme europene cu reprezentanţii mass-mediei locală.

Politica socială a Uniunii Euro­pene, Politica Agricolă Comună şi Politica energetică a Uniunii Europene sunt câteva din temele workshopurilor pe care Centrul EUROPE DIRECT le propune jurnaliştilor din presa locală, ca sprijin în documentarea acestora.

O primă întâlnire a avut loc ieri, având ca temă Politica socială a Uniunii Europene. După o scurtă prezentare făcută de consilierii Centrului EUROPE DIRECT, a avut loc un dialog deschis şi foarte interesant între aceştia şi jurnalişti, pe baza acestei teme foarte importantă, în contextul actual, pe plan mondial.

În fiecare lună, va avea loc un astfel de workshop, iar în luna aprilie este în pregătire o întâlnire cu unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti români, cu vastă experienţă şi în presa internaţională, un seminar intitulat „Europa 2014. Încotro?”.

O iniţiativă foarte bună a consilierilor Centrului de Informare EUROPE DIRECT, reprezentanţii Comisiei Europene în teritoriu, pentru o documentare cât mai exactă şi pentru o informare cât mai bună a cititorilor.