Conducerea Bibliotecii Judeţene a participat la Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali


• tema primei ediţii s-a numit: „Managerul Cultural: Unde suntem? Unde vrem să fim?”

Recent, conducerea Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea a participat la Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali. Aceasta a fost organizată de Ministerul Culturii – Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală şi a avut loc la Biblioteca Naţională a României. Tema acestei prime ediţii a Conferinţei s-a intitulat „Managerul Cultural: Unde suntem? Unde vrem să fim?”, iar aceste două întrebări fundamentale au reprezentat punctul de pornire al sesiunilor şi discuţiilor moderate de specialişti consacraţi. La eveniment au participat reprezentanţi ai bibliotecilor judeţene, muzeelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, dar şi ai altor aşezăminte culturale. Fiecare dintre participanţi a avut oportunitatea de a-şi exprima într-un cadru liber preocupările şi recomandările referitoare la situaţia actuală a domeniului cultural.
Evenimentul şi-a propus să devină o platformă de dialog dedicată tuturor managerilor instituţiilor publice de cultură, operatorilor independenţi, precum şi reprezentanţilor autorităţilor finanţatoare. Scopul acestei întâlniri a fost stabilirea unor obiective comune şi a unor direcţii de acţiune pentru dezvoltarea sectorului cultural din România. A fi manager cultural în România anului 2014 înseamnă mai mult decât a coordona şi a organiza activităţile unei instituţii publice de cultură. Managerul cultural contemporan este preocupat permanent de schimbările care se petrec în domeniu, de nevoile de reglementare şi de consumul cultural la nivel naţional. Indiferent de profilul instituţiei pe care o conduc, managerii culturali ajung, mai devreme sau mai târziu, să se confrunte cu aceleaşi dificultăți.
Programul Conferinţei a cuprins sesiuni generale privind statutul managerului cultural, dar şi ateliere pe grupuri de lucru, în funcţie de profilul specific al instituţiei culturale pe care o reprezintă (instituţii de spectacole sau concerte, muzee, aşezăminte culturale sau biblioteci).
Mai multe informaţii, pe siteul: www.culturadata.ro.

Posting....