COMUNA STOILEȘTI, inclusă pe lista localităților cu restricții antiCOVID


Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocați în ședință extraordinară marți, 6 octombrie 2020, de către prefectul Sebastian Fârtat, au decis introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru încă șase localități din județ. Cauza adoptării acestei decizii pentru cele șasse localități (la fel ca în cazul primelor 19 de săptămâna trecută) este reprezentată de rata ridicată a incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu Coronavirus din ultimele 14 zile (adică o rată mai mare de 1,5/1.000 de locuitori). Prima localitate vizată de aceste măsuri este Stoilești, care are o rată de incidență în ultimele 14 zile de fix 3 la mie. Celelalte cinci localități vâlcene vizate sunt: Brezoi (2,67 la mie), Băile Olănești (2,25 la mie), Stroești (2,22 la mie), Păușești Otăsău (2,01 la mie) și Ionești (1,67 la mie).
Restricțiile dispuse pentru aceste șase localității sunt aceleași cu cele dispuse în urmă cu o săptămână în 19 localități din județ care, de asemenea, au înregistrat o incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 /1.000 de locuitori. Concret, măsurile care se vor aplica în perioada următoare pentru localitățile vizate de aceste restricții sunt:
• reducerea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor la 1/3 din capacitatea autorizată;
• suspendarea activității operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, a spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale;
• interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, zile onomastice etc) și rânduieli bisericești (pomeni și parastase) în localurile publice situate în spații închise;
• interzicerea organizării de evenimente publice ocazionale de tip târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri, piețe volante:
• obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise în cazul în care sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie.