Clujul a ieşit onorabil din disputa cu ETO Gyor


• vicecampioana României a fost învinsă la cinci goluri diferenţă (25-30)

Într-un meci contând pentru etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor (Grupa B), Universitatea Jolidon a întâlnit-o pe redutabila ETO Gyor, vice­cam­pioană europeană en-titre. Cu Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca arhiplină, handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu au avut emoţii la primul lor joc din grupele Ligii disputat în propriul fief. Campioanele Ungariei au pus din primele minute „piciorul în prag”, dorind să le arate ardelencelor cine va face legea în partida de la poalele Feleacului. Numai că universitarele nu s-au speriat prea tare de forţa grupării pregătită de Martin Ambrosio şi au demonstrat că pot face faţă unei echipe care are acelaşi obiectiv precum campioana Oltchim (câştigarea trofeului Ligii Campionilor).

Cu Ani Senocico în mare formă, autoare a şase goluri numai în prima repriză, clujencele nu le-au oferit campioanelor Ungariei prilejul de a realiza un galop de sănătate. Chiar dacă ecartul de şase-şapte puncte luat de maghiare încă din primul sfert de oră al întâlnirii s-a dovedit imposibil de răsturnat pentru elevele lui Gheorghe Covaciu, acestea din urmă au refuzat să se creadă mai prejos decât adversarele lor şi au luptat până la expirarea timpului regulamentar. Au ieşit învinse de pe teren la cinci goluri diferenţă (Gyor s-a impus cu 30-25), însă suporterii clujeni le-au aplaudat pentru efortul depus şi jocul foarte bun.

Vâlceanca Nicoleta Safta a marcat de două ori pentru Jolidon

Pivotul de numai optsprezece ani împrumutat de către CS Oltchim vicecam­­­­pioanei României s-a achitat foarte bine de sarcinile primite de la tehnicianul Gheorghe Covaciu. Nicoleta Safta a evoluat aproape cincisprezece minute pentru Universitatea Jolidon în meciul cu Gyor, reuşind să răzbată printr-o defensivă „înţesată” de vedete (Gorbicz, Loke sau Lekic sunt doar câteva nume) şi să înscrie de două ori în poarta experimentatei Orsolia Herr, în minutele 38 şi 44.

Cu două înfrângeri în tot atâtea etape (cu Krim şi Gyor), Universitatea Jolidon rămâne fără puncte acumulate în clasamentul Grupei B, iar elevele lui Gheorghe Covaciu aşteaptă acum dubla cu croatele de la Podravka Vegeta, o echipă care se află în aceeaşi „suferinţă” precum vicecampioana României.