CLAUDIA BANU A EXPLICAT în ce spații publice nu mai este nevoie de purtarea măștii și de prezentarea certificatului COVID


Așa cum se cunoaște, începând cu data de 9 martie 2022 (ora 00.00), starea de alertă, care fusese instituită la nivelul țării noastre în urmă cu aproape doi ani (în luna mai 2022) a fost ridicată. Mai exact, la propunerea Ministerul Sănătății, nu a mai fost adoptată o ordonanță care să prevadă prelungirea acestei stări de alertă.
Despre motivele care au determinat Ministerul Sănătății să înainteze Guvernului solicitarea de neprelungire a stării de alertă, dar și despre spațiile publice în care nu mai este nevoie de purtarea măștii și de prezentarea certificatului COVID a oferit mai multe detalii Claudia Banu, senator liberal de Vâlcea.
„Un pas important a fost făcut pentru revenirea la normalitate. În ședința de guvern a fost ridicată starea de alertă în care România se afla de aproape doi ani. Rata de infectare este pe un trend descendent, ceea ce a determinat Ministerul Sănătății să facă această solicitare. Astfel, nu mai este nevoie de purtarea măștii și de prezentarea certificatului electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine. Se pot organiza evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Angajaţii nu mai pot fi trimişi în regim de telemuncă, iar programul de muncă nu se mai decalează”, a precizat Claudia Banu.
Reprezentanta județului nostru în Parlamentul României a mai punctat însă faptul că rămâne valabilă recomandarea purtării măștii în spațiile publice închise și în spațiile deschise aglomerate.

Posting....