Cel mai dificil meci pentru elevele lui Pera: deplasare în fief-ul ultimei câștigătoare a Ligii Campionilor!


În etapa a cincea din grupele Ligii Campionilor de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea va avea de susținut cel mai dificil meci din această fază a competiției. Sâmbătă, 17 octombrie, cu începere de la ora 19.00, sportivele pregătite de antrenorii Florentin Pera, Goran Kurtes și Ildiko Kerekeș Barbu vor evolua în Ungaria, pe terenul cele mai puternice formații din această țară, ETO Gyor. Gruparea maghiară este și ultima câștigătoare a trofeului Ligii Campionilor, în vara anului 2019 – asta pentru că, în vara lui 2020, trofeul de campioană nu a mai fost acordat, competiția întrerupându-se în faza sferturilor de finală din cauza pandemiei de Coronavirus.
Partida de sâmbătă are o favorită clară pentru obținerea victoriei. Iar aceasta nu este formația vâlceană. ETO Gyor are de partea sa toate atuurile pentru a obține un succes, valoarea lotului celui mai puternic club din handbalul feminin maghiar fiind principalul argument. Însă, este cert și faptul că Vâlcea nu va face deplasarea în Ungaria doar pentru a mai bifa un meci în Liga Campionilor sau pentru a nu pierde la o diferență foarte mare în fața celor de la Gyor. Suntem convinși că sportivele noastre vor reuși să lase o impresie frumoasă și vor demonstra că, în cel mai scurt timp posibil, vor obține și primele puncte în clasamentul Grupei B a Ligii Campionilor.

Programul etapei a cincea din Grupa B

Sâmbătă, 17 octombrie (ora 19.00)
ETO Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea
Duminică, 18 octombrie (ora 15.00)
Borussia Dortmund – Buducnost Podgorica
Duminică, 18 octombrie (ora 17.00)
Brest Handball – CSKA Moscova
Duminică, 18 octombrie (ora 17.00)
Podravka Vegeta – Odense Handbold
După primele patru etape, situația în clasamentul Grupei B este următoarea: CSKA Moscova – 7p (+14), ETO Gyor – 6p (+22), Brest Handball – 6p (+19), Odense Handbold – 6p (+16), Podravka Vegeta – 2p (-13), Borussia Dortmund – 2p (-17), Buducnost Podgorica – 1p (-15), SCM Râmnicu Vâlcea – 0p (-26).