Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Ceasul rău


Petarde, confiscate

Jandarmii din cadrul Jandarmeriei Vâlcene au depistat în zona Piaţa Centrală din mun. Rm. Vâlcea, pe numita Alexandra M. de 25 de ani, din localitatea Băbeni care comercializa 1560 petarde din categoria materiilor explozive interzise – clasa a II-a, pro­duse interzise de lege. Acesteia i-a fost întocmit dosar conţinând acte premergătoare de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, experimentarea, prelucrarea, deţine­rea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 1 din Legea 126/ 1995 actualizată şi modifi­cată, persoanele menţionate anterior riscând pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 6 luni şi 5 ani.

Obiectele interzise de lege (1560 petarde clasa a II-a) au fost con­­fiscate şi predate lucrătorilor de poliţie  (Biroul Arme, Explozivi şi Subs­­tanţe Periculoase din cadrul IPJ Vâlcea) pentru continuarea cerce­tă­rilor, urmând ca acestea să fie dis­tru­se în locurile special amenajate.

Tot jandarmii din cadrul Jandar­me­riei Vâlcene, au depistat în zona cen­trală din oraşul Brezoi,  pe numitul  Ion M. de 42 de ani, din localitatea Bre­zoi, care comercializa 600 petarde şi artificii luminoase din categoria ma­te­riilor explozive interzise (grupa obiec­­telor zburătoare luminoase) – cla­sa a II-a, produse interzise de lege.

În cauză, a fost întocmit dosar conţinând acte premergătoare de cons­tatare pentru săvârşirea infrac­ţiunii de „producerea, experimen­ta­rea, prelucrarea, deţinerea, transpor­tul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 1 din Legea 126/ 1995 actualizată şi modificată, persoana menţionată anterior riscând pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 6 luni şi 5 ani.

Obiectele interzise de lege (600 petarde şi artificii luminoase din categoria materiilor explozive inter­zise – clasa a II-a) au fost confiscate şi predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Brezoi pentru continua­rea cercetărilor, urmând ca acestea să fie distruse în locurile special amenajate.

Activităţi desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare

În această perioadă, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane.

Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatră asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma celor 13 controale desfăşurate, au fost patrulate 24 de trenuri şi 19 de staţii, au fost depistaţi 70 călători frauduloşi, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 100 lei.

În dimineaţa zilei de 30 decembrie 2012, lucrătorii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea au fost sesizaţi telefonic de către Constantin C., şef de tren pe trenul Inter Regio nr. 1724-1, care circulă pe relaţia  Craiova – Rm. Vâlcea – Sibiu, cu privire la faptul că garnitura a surprins în gabaritul liniei o bovină, pe sectorul de cale ferată dintre Dăeşti şi Călimăneşti, bovină pe care a accidentat-o mortal. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul biroului care a stabilit că  Victor B., de 30 ani, din oraşul Călimăneşti, nu a observat apropierea trenului şi a mânat cireada de bovine peste linia de cale ferată, iar una din acestea a fost surprinsă şi accidentată de tren.

Persoana vinovată de producerea evenimentului a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei.

Împreună cu jandarmii şi personal CFR, lucrătorii biroului vor continua activităţile pe linia prevenirii faptelor de natură contravenţională sau penală care aduc atingere sănătăţii, integrităţii sau patrimoniului călătorilor.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized