Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Ceasul rău


Tineri reţinuţi pentru comiterea de furturi din locuinţe
hoti_1Revenind la informaţia transmisă în buletinul de presă din data de 3 februarie, cu privire la identificarea autorilor furtului comis în comuna Copăceni, aducem lămuriri în textul care urmează.

În data de 7 februarie, ora 18.30, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore pe Valentin D., în vârstă de 23 de ani şi V.R., de 17 ani, ambii din comuna Copăceni, pentru că se sustrăgeau cercetărilor în acest caz. În cursul zilei de astăzi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţiei Rurală Lăpuşata îi vor prezenta pe cei doi tineri instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Cel de-al treilea tânăr, D.C., de 17 ani, din comuna Copăceni, este cercetat în stare de libertate. În urma investigaţilor şi activităţilor specifice realizate, poliţiştii vâlceni au stabilit faptul că cei trei tineri sunt autorii altor 5 furturi din locuinţe, comise pe raza de competenţă a Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Lăpuşata.

Pentru probarea întregii activităţi infracţionale a lui Valentin D., V.R. şi D.C., în această dimineaţă, poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, sprijiniţi de cei din cadrul Serviciului Intervenţie Rapidă, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, fiind identificate mai multe bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată şi care au rezultat din comiterea faptelor săvârşite de aceştia, infracţiuni înre­gistrate iniţial cu autor necunoscut. Reamintim că, tinerii au sus­tras, în noaptea de 2-3 februarie, suma de 8.145 lei din locuinţa unui bătrân, situată în comuna Copăceni.

În prezent, tinerii se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Furt de cablu telefonic

La data de 8 ianuarie, un angajat al CF Râmnicu Vâlcea, a sesizat poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare cu privire la faptul că legăturile telefonice între staţiile CF. Govora – Băbeni s-au între­rupt. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a P.P.T.F. Go­vora, care a constatat că cele sesizate se confirmă, autori necunoscuţi sustrăgând 4 m de cablu telefonic, de la Km 279 + 500.

Fiind verificat perimetrul locului faptei, poliţiştii au identificat, la o distanţă de aproximativ 500 m, un grup de 4 persoane, care se deplasa către localitatea Mihăeşti. Poliţiştii au procedat la somarea acestora pentru a se opri, lucru ce nu a fost făcut de cele 4 persoane, motiv pentru care un poliţist a făcut uz de armă şi a tras două focuri în plan vertical. O persoană din grupul urmărit a abandonat un sac, în care a fost identificat cablul telefonic. Ulterior, oamenii legii au reuşit imobilizarea şi identificarea celor patru persoane care nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, aceştia fiind Adrian M., de 26 ani, Octavian M., de 22 ani, C. M., de 15 ani şi T.F., de 17 ani, toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Cei patru tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Cercetaţi pentru furt calificat

În data de 3 februarie, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni, au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112 de către Mircea M., din municipiul Drăgăşani, cu privire la faptul că, în perioada 1-3 februarie, persoane necunoscute i-au sustras mai multe piese de la un tractor. În baza sesizării, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă şi că tractorul era depozitat într-o magazie metalică acoperită cu scândură de lemn şi tablă, într-o terasă cu plantaţie de viţă de vie, din comuna Orleşti, într-o zonă nelocuită. Poliţiştii au constatat că s-a pătruns în magazie prin spargerea şi deschiderea uşilor, fiind sustrase mai multe piese, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2.000 lei.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat autorii, fiind vorba de Iulian J., de 33 ani şi Ciprian D., de 28 ani, ambii din comuna Orleşti. Toate bunurile au fost recuperate de către poliţişti, urmând a fi predate părţii vătămate. Anterior comiterii faptei Mircea M. a fost instruit cu privire la asigurarea pazei bunurilor, pe care le deţinea în locul respectiv.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.

Acţiuni de supraveghere a traficului rutier la Vâlcea

În data de 7 februarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.170 lei, fiind controlate 42 de autovehicule şi legitimate 111 persoane.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani au organizat acţiuni preventive, atât la nivelul oraşului, cât şi în zona rurală arondată, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu această ocazie, au fost controlate 45 autovehicule, legitimate 52 persoane şi au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.890 lei.

Traficul feroviar oprit

• datorită unui accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri

Ieri, la ora 10.15, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 7, în localitatea Câineni.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie TF Călimăneşti ajunşi la faţa locului au constatat faptul că, la km 347+900 m, între staţiile CF Câineni şi Râul Vadului, un autotren marca Renault se află în gabaritul căii ferate, iar semiremorca acestuia pe terasament, prezentând avarii corespunzătoare unei coliziuni. Celălalt autovehicul implicat în eveniment a părăsit locul accidentului îndreptându-se în direcţia Sibiu. În urma verificărilor şi a activităţilor specifice efectuate, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Rutier Sibiu, au reuşit identificarea în trafic, în localitatea Veştem, judeţul Sibiu, a celuilalt autotren, care a fost implicat în accidentul rutier.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că Asenov P., de 44 de ani, cetăţean bulgar cu rezidenţă în Turcia, care conducea autotrenul marca Volvo, în direcţia Râmnicu Vâlcea – Sibiu, într-o curbă la dreapta a efectuat o manevră interzisă de depăşire a autotrenului marca Renault, care era condus regulamentar de WLADZSLAW F., cetăţean polonez, în aceeaşi direcţie de mers.

În urma manevrei de depăşire, la revenirea pe bandă, auto­trac­torul Volvo a acroşat cu partea dreapta spate autotrenul Re­nault, proiectându-l în afara părţii carosabile, pe acostamentul căii ferate, blocând astfel traficul feroviar. În urma impactului a rezultat doar avarierea celor două autovehicule, calea ferată nefiind afectată.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ la cetăţeanul polonez, iar la cel bulgar de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe toată durata efectuării acti­vităţilor necesare de repunere a autotrenului Renault pe carosabil, traficul feroviar a fost oprit, iar pe DN7 s-a circulat alter­nativ. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea circums­tan­ţelor producerii accidentului şi a implicării conducătorilor auto în evenimentul rutier.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized