Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Beat la volan, a refuzat etilotestul

Zilele trecute, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului în vederea prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au  întocmit un număr 61 procese verbale, fiind aplicate 78 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 12.090 lei. Dintre contravenţiile aplicate, ponderea cea mai însemnată o deţin cele care sancţionează depăşirea regimului legal de viteză prevăzut pe un sector de drum – 30. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 5 permise de conducere, pentru stare tehnică necorespunzătoare fiind reţinute un număr de 4 certificate de înmatriculare.  În urma unei acţiuni preventive, poliţiştii au oprit pentru control, pe DJ 644 A, un autoturism, marca SEAT IBIZA, la volanul căruia se afla un cetățean  din comuna Laloşu. Întrucât conducătorul auto avea un comportament confuz şi emana vapori de alcool, poliţiştii i-au solicitat acestuia să fie testat cu aparatul etilotest, însă cel în cauză a refuzat şi s-a opus de asemenea şi conducerii sale la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, deşi a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice. Bărbatul este acum cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cazul în care va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 5 ani.

Ținta hoților: sonda de foraj geotermală din Călimănești

Poliţiştii din Călimăneşti au organizat, în zilele de 4, 5 și 6 noiembrie, o acţiune preventivă, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi combaterii infracţionalităţii stradale în zonă, ocazie cu care au fost legitimate 54 de persoane, au fost controlate 54 de autovehicule şi au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3876 lei. Totodată, poliţiştii au surprins în flagrant trei cetățeni de 22, 27 și 29 de ani , toţi din oraşul Călimăneşti, în timp ce sustrăgeau componente metalice dezafectate de la sonda de foraj geotermală din zona Căciulata, punct de lucru care nu are asigurată pază permanentă. Cantitatea de fier ce fusese sustrasă (aproximativ 200 Kg.) a fost ridicată în vederea efectuării cercetărilor şi restituirii societăţii prejudiciate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La furat cărbune

Poliţiştii de la Secţia nr. 4 Horezu au reuşit prinderea în flagrant a doi suspecţi care sustrăgeau cărbune din zona Carierei Alunu. Astfel, în timpul unei patrulări, poliţiştii au surprins în flagrant doi bărbați de 34 ani, din comuna Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, care, cu ajutorul a două motofierăstraie metalice, tăiau şi sustrăgeau bucăţi din stratul de cărbune al Carierei Alunu. Cantitatea de cărbune identificată asupra celor doi a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a se stabili întreaga cantitate de cărbune sustrasă. În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized