Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Ceasul rău


35 de elevi chiulangii, sancționați de Poliție

La finele săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei din cadrul Compartimentului Proximitate și lucrători ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii absenteismului școlar. Scopul acțiunii a fost acela de a monitoriza și des­truc­tura grupurile de persoane cu com­por­tament deviant care frecventează zonele din apropierea unităţilor de învăţământ pentru atragerea elevilor în activităţi ilicite. Au fost verificaţi şi agenţii economici care comercializează băuturi alcoolice şi ţigări în imediata apropiere a unităţilor şcolare, în vederea asigurării respectării prevederilor legale în domeniu. Structurile de poliţie au acţionat pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă civică, prin eficien­tizarea măsurilor precum şi pentru aplicarea unor noi forme şi procedee operaţionale, în scopul realizării, surprinderii şi descurajării intenţiilor infracţionale ori contravenţionale şi identificării. În cadrul acţiunii au fost iden­tificaţi 35 de elevi ce absentau de la orele de curs şi a fost aplicată o sancţiune con­tra­ven­ţională în conformitate cu Legea 61/1991 ca urmare a furnizării de date de identitate false.

A lovit capul podului și-a ajuns în curtea unui localnic

La data de 20 octombrie., la ora 16.10, un bărbat de 43 ani, din Rm. Vâlcea, a condus pe DN 64, în Râureni, un autoturism circulând pe banda unu a sensului său de mers, dinspre Drăgășani către Rm. Vâlcea. La km. 110+500 m a schimbat banda de de­pla­sare, fără a se asigura corespunzător, şi a acroşat autoturismul marca BMW care se deplasa în aceeaşi direcţie, pe banda a doua de mers. Din impact, autoturismul mar­ca BMW, condus de un cetățean de 34 ani din Rm. Vâlcea, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în curtea unui imobil. În urma acci­den­tului, au suferit vătămări corporale con­ducătorul auto din autoturismul marca BMW, diagnosticat cu traumatism cranio – cerebral minor şi contuzie cervicală şi pa­sa­gera auto faţă din acelaşi autoturism diag­no­sticată cu traumatism cranio – cerebral mi­nor, trauma­tism toraco- abdominal, frac­turi costale, fractură humerus drept, cer­vi­ca­lă dreapta. Conducătorii auto au fost tes­taţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Prevederi legale privind dotarea cu anvelope a mașinilor

Ţinând cont de faptul că sezonul rece, şi implicit condiţiile atmosferice, vor deter­mina condiţii de circulaţie specifice, vă rea­mintim care sunt reglementările legale în do­me­niu. Conform Directivei 92/23 a Con­si­liului Europei din 31 martie 1992 şi a Regu­la­mentelor CEE – ONU, pentru a fi accep­tate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbo­lurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a in­clude în această categorie anvelopele mar­cate numai ,,all seasons”. Informăm con­­ducătorii auto că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modi­ficările şi completările ulterioare, prevede, la art. 102, alin(1), pct. 28, sancţionarea con­ducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fãră ca acesta să fie dotat cu anve­lope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă auto­rizată mai mare de 3,5 tone şi al auto­ve­hiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al con­­ducătorului auto, fără ca acestea să fie echi­­pate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea mon­tate pe aceste roţi lanţuri sau alte echi­pa­mente antiderapante omologate, nefă­cându-se referire la o anumită perioadă a anului. Amenda pentru fapta menţionată mai sus este prevăzută în clasa a IV-a de sanc­ţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, res­pec­tiv între 603 şi 1.340 lei), iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized