Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Mopedişti, atenţie în trafic!

În urmă cu două zile, în judeţul Vâlcea, s-au produs două accidente rutiere în care au fost implicate mopede, iar într-unul din cazuri conducătorul acestuia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Un bărbat, de 41 ani, din comuna Lăpuşata, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un moped pe D.J. 676, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul direcţiei de mers, după care s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. În urma accidentului a rezultat rănirea acestuia care a suferit multiple traumatisme. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Trebuie menţionat faptul că la ambele accidente în care au fost implicaţi mopedişti, aceştia nu purtau cască de protecţie şi nu deţineau un curs de legislaţie rutieră obligatoriu.

Pentru a conduce pe drumurile publice un moped, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta de minim 16 ani împliniţi; să înregistreze mopedul la Consiliul Local al localităţii de domiciliu; să deţină asupra sa şi să prezinte la control actul de identitate, certificatul de înregistrare al mopedului, adeverinţa de absolvire a cursului de legislaţie rutieră eliberată de o şcoală de şoferi şi asigurarea obligatorie (RCA); să poarte obligatoriu casca de protecţie; să circule permanent cu luminile de întâlnire aprinse; să circule cu echipament fluorescent – reflectorizant de la lăsarea serii până în zori sau când vizibilitatea este redusă.

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţ, s-au înregistrat 23 accidente produse din vina mopediştilor, accidente soldate cu un mort, 6 răniţi grav şi 17 răniţi uşor.

Prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist

În dimineaţa zilei de luni, ofiţeri din cadrul D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea şi sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea l-au depistat în flagrant, la sediul Postului de Poliţie Stăneşti, pe Gheorghe N. care a oferit unui agent de poliţie din localitate, suma de 100 euro în scopul distrugerii unor plângeri penale depuse de mama sa şi soluţionării favorabile a celorlalte dosare în care era cercetat, urmând ca ulterior să ofere şi diferenţa sumei până la 1000 euro.

Astfel, la data de 30 iunie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a fost sesizată de ajutorul şefului de Post din Stăneşti, despre faptul că Gheorghe N., de 48 ani, din localitatea amintită, pe fondul existenţei a mai multor dosare penale în care era cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, legate de conflicte repetate cu mama sa, Elena N., doreşte să-i ofere agentului de poliţie suma de 1000 euro în scopul de a-l „scăpa” de aceste dosare penale şi a rupe din plângerile depuse de mama sa.

Urmare a aspectelor semnalate de agentul de poliţie a fost sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi a solicitat Tribunalului Vâlcea arestarea lui Gheorghe N., pentru o perioadă de 29 zile. În cursul zilei de 5 iulie, Tribunalului Vâlcea a admis propunerea Parchetului şi a dispus măsura de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 zile.

Accident rutier pe fondul nerespectării semnalelor la trecerea de cale ferată

Marţi, poliţiştii din Orleşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată din punctul Aureşti a avut loc un eveniment rutier.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că Marian R., din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 678 C, din direcţia Orleşti spre Drăgoeşti, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind acroşat de un tren personal ce circula pe ruta Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea.

În urma acestui accident, a rezultat doar avarierea autoturismului, trenul nu a suferit avarii, nu a oprit la locul evenimentului, iar legăturile feroviare nu au suferit întreruperi.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

A condus sub influenţa băuturilor alcoolice

În urmă cu două zile, pe strada Tudor Vladimirescu din Drăgăşani, un conducător auto ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprit în trafic de poliţişti. Este vorba de Olimpiu O., de 67 ani, care în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că avea o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal fiind condus la Spitalul din Drăgăşani, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Grupaj realizat cu ajutorul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized