Ceasul rău


Minoră accidentată în Râmnic

Luni dimineaţa, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi de medicii Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Vâlcea des­pre prezenţa unei minore de 14 ani, victimă a unui accident rutier. Poliţiştii au demarat investigaţiile stabilind că fata de 14 ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost victima unui accident rutier, petrecut în ju­rul orei 07.30, pe strada Ştirbei Vodă, din municipiu. Tânăra se deplasa în calitate de pieton, pe trotuarul sudic al străzii Ştirbei Vodă, în zona “Unitatea Militară”, din direcţia Băile Olăneşti spre Râmnicu Vâlcea, când a fost acro­şată cu oglinda, de o autoutilitară, de culoare verde, care se deplasa în aceiaşi direcţie de mers şi  al cărei conducător auto nu a oprit la fata locului. În urma examinării me­di­cale a rezultat că victima a suferit o contuzie la cotul stâng. Poliţiştii efectuează cercetări şi investigaţii pentru a stabili identitatea condu­că­torului auto.

Au prins hoţul de maşini

hoti-masiniLa începutul acestei săptămâni, poliţiştii Biroului Urmăriri, împreu­nă cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Goleşti, au reuşit  iden­tificarea şi reţinerea  unui tânăr de 21 de ani, din Goleşti, condamnat definitiv la 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt cali­fi­cat. În sarcina sa, instanţa a reţinut că în data de 28.02.2010, împreună cu doi complici, au sustras un autoturism, din cartierul Ostroveni, al municipiului Râmnicu Vâlcea, pe care l-au abandonat, în cartierul Go­ranu, după ce au sustras, prin demontare, de pe acesta mai multe piese. Condamnatul a fost încar­ce­rat în arestul I.P.J.Vâlcea şi ur­mea­ză să fie transferat la Penitenciarul Colibaşi, în vederea executării pedepsei.

Viteză şi amenzi de peste 17 mii lei

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea eveni­men­telor rutiere, precum şi pentru conş­tientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la ris­curile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin neres­pectarea regulilor de circu­la­ţie. Acţiunile desfăşurate s-au axat pe principala cauză generatoare de evenimente rutiere, respectiv vi­teza.  Astfel, poliţiştii au constatat un număr de  127  sancţiuni con­tra­venţionale, au aplicat 211 puncte penalizare şi au reţinut 6 permise de conducere. Dintre contravenţiile constatate, 72 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar valoarea totală a amen­zilor a însumat 17.632 lei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea